Terug

Voorjaarsaanbiedingen op YAMAHA (silent) piano's tot wel € 2.000,- korting!

 • 2000m2 winkeloppervlakte
 • Service en hoogwaardige kwaliteit
 • Gitaar & Piano specialist

Piano's | Akoestische en digitale piano kopen

Online piano kopen met de beste service? Onze pianowinkel nabij Zwolle is specialist in Yamaha piano's, zoals de populaire Yamaha U1 en U3 piano. Wij hebben een brede keuze in tweedehands akoestische Yamaha piano's en Silent piano's opgesteld staan.

Piano's | Akoestische en digitale piano kopen

Piano kopen met garantie bij pianowinkel Muziekhuis Souman

Zoekt u een goede tweedehands Yamaha piano? Onze gebruikte piano's zijn van topkwaliteit tegen scherpe prijzen! Wij importeren onze collectie piano's uit Japan en hierdoor kunnen wij de laagste prijsgarantie garanderen. Tevens kunt u hier een elektrische stage piano ofwel digitale piano kopen.

Een piano kopen met het beste advies en hoogste service? Pianowinkel Muziekhuis Souman is al ruim 45 jaar gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands akoestische piano's. Wij zijn als muziekwinkel gevestigd in Hattemerbroek (Gelderland), 5km vanaf Zwolle. Bij ons kunt u terecht voor een unieke collectie Silent- en akoestische piano's. Dit alles onder het genot van een heerlijk vers kopje bonenkoffie, thee of frisje! Verder kunt u bij ons gratis parkeren en kunnen de jonge kinderen zich vermaken in ons kinderhoekje. 

Wij leveren onze klassieke Yamaha piano's inclusief:

 • 12 jaar garantie;
 • Gratis transport, mits gelijkvloers of lift aanwezig;
 • In hoogte verstelbare, hoge kwaliteit pianobank;
 • Onderzetters voor het beschermen van uw kostbare vloer;
 • Hydroceel luchtbevochtiger;
 • Sennheiser hoofdtelefoon (alleen bij Yamaha Silent piano's)

 

De beste tweedehands akoestische piano kopen van Yamaha

Muziekhuis Souman is als pianowinkel gespecialiseerd en een gerenommeerde naam binnen Nederland in akoestische piano's en in het bijzonder Yamaha piano's. Wij hebben altijd een breed assortiment Yamaha piano's opgesteld staan waaronder de populaire Yamaha U1, Yamaha U3 en Yamaha UX piano's.

Eveneens hebben wij een prachtige collectie Yamaha Silent piano's speelklaar in onze pianowinkel staan waar u ongestoord op kunt spelen en de mooiste piano kunt uitzoeken. 

 

Silent Piano: een akoestische piano met hoofdtelefoon

Met een Silent Piano kunt u tot in de late uurtjes studeren, zonder dat uw buren of uw huisgenoten overlast ervaren. Dit komt doordat een hoofdtelefoon aangesloten kan worden op het Silent Systeem. Dit maakt de Silent Piano erg populair en waardevast. Een goede investering voor zowel de beginnende als gevorderde pianist. 

De laatste jaren zien wij de verkoop van silent piano's sterk toenemen. Yamaha heeft bouwt de beste Silent Piano's vanaf eind jaren '90. Toen werd het silent systeem geïntroduceerd. Ook vandaag de dag is Yamaha bij uitstek het meest verkochte pianomerk ter wereld vanwege haar constante kwaliteit. 

 

Past een digitale of een akoestische piano beter bij mij?

Tegenwoordig is er een enorme keuze als het om piano’s gaat. Maar welke piano past nou het beste bij uw persoonlijke voorkeuren en wensen? Het grootste verschil zit in hoe de piano aanvoelt en hoe deze klinkt. De Yamaha akoestische piano heeft hierbij de hoogste kwaliteit en het gevoel van een akoestische piano is niet te evenaren.

Bij Muziekhuis Souman hebben we ook akoestische piano's in een goedkopere prijsklasse, ook wel de studiepiano genoemd. Eveneens is de digitale piano een goede piano voor de beginner die een kleiner budget heeft. Denk aan de Yamaha Digitale Piano waar ook een hoofdtelefoon op aangesloten kan worden en u of uw kind tot in de late uurtjes kunt pianospelen. 

Steeds meer mensen zijn opzoek naar een goede Yamaha silent piano. Dit is een akoestische piano met snaren en een zangbodem maar waar ook een hoofdtelefoon op aangesloten kan worden. Zo heeft niemand hinder van uw pianospel. 

Enkele voordelen Yamaha Silent piano:

 • Prijs Yamaha silent piano - Waardevast en daarom een fantastische investering.
 • Gebruikersgemak - Onbeperkt pianospelen tot in de late avonduren door middel van de bijgeleverde hoofdtelefoon.
 • Garantie - Wij leveren onze silent piano's inclusief garantie, gratis afleverpakket en diverse extra's. 

Enkele voordelen Yamaha Digitale piano:

 • Prijs Yamaha digitale piano - Vanaf circa € 600,- euro zijn er al hoge kwaliteit digitale piano's van Yamaha.
 • Grootte en gewicht piano - Een digitale piano is over het algemeen lichter en compacter dan een akoestische piano.
 • Onderhoud digitale piano - Een digitale piano hoef je niet te stemmen. 

Kosten en prijs piano

Wat kost een goede en hoge kwaliteits-piano die de docent of muziekschool ook aanbeveelt? De prijs van een piano loopt sterk uiteen. U kunt bij ons al een Yamaha studiepiano kopen vanaf ongeveer € 900,- euro. Een handgemaakte Yamaha piano of Silent piano is doorgaans duurder. Soms krijgen wij inruil piano's die wij tegen een lage prijs kunnen aanbieden als beginnerspiano of we hebben af en toe hele mooie aanbiedingen. Naast de kosten van een piano zijn er ook halfjaarlijkse kosten. Om een akoestische piano op toon te houden moet deze bij voorkeur elk half jaar gestemd worden.

 

Waarom steeds meer mensen overstappen op een silent piano

De silent piano wordt steeds populairder. Het is de ultieme combinatie tussen de kwaliteit van een akoestische piano en de functionaliteit van een digitale piano. Op het gebied van kwaliteit, stemvastigheid en klank steekt Yamaha met kop en schouders boven alle merken uit. Yamaha heeft veel verschillende silent systemen in verschillende prijsklassen. Van de meest simpele silent systemen die alleen kunnen opnemen en een koptelefoonaansluiting hebben. Tot systemen die te bedienen zijn via bluetooth.

Wil je weten hoe een silent piano klinkt of verschillende silent piano’s met elkaar vergelijken? Kom dan langs in onze showroom! Onze pianospecialisten laten u graag alles horen en zien onder het genot van een heerlijk kopje koffie, thee of frisje.


yamaha piano klavier

Wat kost een piano?

Je hebt natuurlijk enorm veel verschillende soorten en maten piano’s. En dus ook enorm veel verschillende prijsklassen. Heb je niet een al te groot budget?  Dan is een digitale piano misschien wel iets voor jou. Je hebt namelijk al een digitale piano van hoge kwaliteit vanaf €600 euro. Voor een echt high-end model digitale piano moet je denken aan ongeveer €1000 - €1500.

Een akoestische piano is over het algemeen prijziger dan een digitale piano. Ze zijn daarentegen wel veel meer waarde vasthoudend. Voor een goede akoestische piano moet je al snel denken aan rond de €4000 euro. Hiervoor koop je bijvoorbeeld een Yamaha U3H. De meer high-end akoestische modellen beginnen rond de €6000 euro. En de silent modellen beginnen vanaf rond de €7500. Natuurlijk heb je ook goedkopere digitale en akoestische piano’s dan hier aangegeven. Maar doorgaans zijn deze van veel mindere kwaliteit.

 

Waarom het onderhoud van een piano zo belangrijk is

Als je een mooi instrument hebt gekocht wil je hem natuurlijk ook mooi houden. Daarom is het belangrijk dat hij goed onderhouden word. In akoestische piano is gemaakt van natuurlijke materialen. Het gebruikte hout kan door bijvoorbeeld luchtvochtigheid en temperatuur gaan ‘werken’. Dit is dan ook de reden dat een piano zo vaak gestemd moet worden.  Door de overgang van zomer naar winter en andersom, zet het hout uit of krimpt het juist. Hierdoor wordt je piano vals. We raden dan ook aan minimaal 1x per jaar je instrument te laten stemmen. En eigenlijk zelfs 2x per jaar om hem echt in topconditie te houden. Alle piano’s die wij binnenkrijgen zien we volledig na en voorzien we van het nodige onderhoud.  Zo is het instrument de komende 20 jaar onderhoudsvrij en kunnen we dus ook 12 jaar garantie geven.

 

Een tweedehands akoestische piano beter dan een nieuwe?!

Bij een digitale piano is het vaak heel simpel. Hoe nieuwer hoe beter. Bij een akoestische piano is echter wat anders aan de hand. Tweedehands occasion modellen klinken soms namelijk zelfs beter dan een nieuwe. Maar waarom eigenlijk? Eerst is het belangrijk om in gedachte te houden dat dit niet bij alle merken akoestische piano’s opgaat.  Het belangrijkste merk waar dit wel aan de hand is, is de marktleider Yamaha. Als je een nieuw instrument koopt is het nog erg gevoelig voor bijvoorbeeld luchtvochtigheid. Maar na een aantal jaren en onderhoudsbeurten, is het hout steeds meer ‘uitgewerkt’. Het zal dan ook minder last hebben van temperatuur en luchtvochtigheid. Ook klinken occasions, omdat ze al enige tijd bespeelt zijn, warmer en voller. Dit is dan ook de reden dat ons volledige assortiment Yamaha piano’s uit tweedehands occasions bestaat. Maar juist omdat Yamaha occasions zo betrouwbaar en klankvast zijn, kunnen we hier zonder problemen 12 jaar garantie op geven.

Beginnerspiano kopen

Een piano inruilen behoort bij ons ook tot de mogelijkheden. Hierdoor krijgen wij regelmatig nieuwe beginnerspiano's binnen. Beginnerspiano kopen bij Muziekhuis Souman? Deze piano's worden met garantie, gratis transport en onderhoudsvrij bij u afgeleverd.

 

Yamaha - Onbetwiste marktleider

"Als je op zoek bent naar een akoestische piano is het niet de vraag of je een Yamaha piano koopt, maar welke Yamaha piano je koopt!". Het is niet voor niks dat je in concertzalen en muziekscholen bijna alleen Yamaha piano’s ziet staan. En ook door experts worden deze piano’s gezien als één van de all time beste prijs-kwaliteit piano’s die er zijn. Yamaha heeft meerdere series en categorieën piano’s, maar de populairste blijft toch altijd wel de akoestische U3 series

Yamaha U1 en U3 piano kopen

Van de standaard Yamaha U1 piano en Yamaha U3 piano tot de meest mooie Yamaha Handmade series. Een silent piano met hoofdtelefoon of een akoestische piano zonder hoofdtelefoon, vrijwel alles staat opgesteld en afgeregeld, gecombineerd met 'rechtstreekse import' prijzen. Ook kunt u bij ons een pianobank kopen.

Yamaha U3 series, de beste prijs-kwaliteit piano’s

Het geluid wat deze piano’s weten te produceren is fenomenaal. En al helemaal voor hun prijsklasse. De Yamaha piano model U3 is dan ook het meest verkochte model bij ons in de winkel. Maar waardoor is het geluid eigenlijk zo goed? Dit komt door de akoestiek die wordt gecreëerd door de vorm en grootte van de U3 piano. Dankzij de hoogte van 131 cm heeft deze Yamaha diepe bassen en rijke discant met prachtige boventonen. De speelaard van een Yamaha U3 is uniek te noemen. Het beroemde Yamaha mechaniek wat garant staat voor de moeilijkste repetitie is bij een Yamaha U3 fantastisch te noemen. Bijna alle muziekscholen en conservatoria werken ermee.

In deze mechanieken zijn geen kunststoffen verwerkt zoals in vele piano’s het geval is en ze hebben daarom geen problemen met temperatuur verschillen. Wij importeren de Yamaha piano’s rechtstreeks vanuit Japan en we zien de piano’s in onze eigen werkplaats geheel na. Kwaliteit staat bij ons voorop en we geven daarom ook 12 jaar garantie op deze occasions.

Al 42 jaar importeren we alleen jonge Yamaha piano’s en van uitgezochte kwaliteit met daaraan een Jupa garantie keurmerk (bovag garantie voor Yamaha piano’s). Na aankoop van een Yamaha U3 wordt deze zonder transportkosten bij je afgeleverd (mits gelijkvloers) met een hydroceel voor vochtbalans in de piano. Daarnaast leveren we ook een nieuwe pianobank en onderzetters ter bescherming van jouw vloer mee.

Yamaha vleugel kopen

Tweedehands vleugel kopen? Regelmatig hebben wij topklasse vleugels in onze showroom opgesteld staan. Te denken valt aan Yamaha C2X, C3X, C4X, C5X, C6X en C7X vleugels. Bekijk hier onze actuele voorraad tweedehands vleugels. Regelmatig wordt onze voorraad aangevuld met eersteklas nieuwe vleugels.

 

Piano huren? Geen probleem!

Of je nou een piano wilt huren voor 1 dag of voor 1 jaar. Wij bieden het aan. Wil je een piano huren voor één dag? Een concert, cd-opname of andere activiteit zoals een bedrijfsevenement en heb je daarbij een duurzaam en stemvast instrument bij nodig? Huur dan voor een dag een Yamaha UX-1 handgemaakte piano.

Het kan voorkomen dat het budget of andere situatie de oorzaak is dat je geen piano of vleugel kunt kopen. Een veel voorkomend feit is dat jonge kinderen die op pianoles gaan, na verloop van tijd, het plezier in oefenen en studeren zijn kwijtgeraakt. Wij begrijpen dat dit een reden kan zijn om geen duur instrument aan te schaffen. Muziekhuis Souman heeft de oplossing om het toch aantrekkelijk te maken! Huur een piano! Je huurt al een Yamaha U1 occasion piano voor slechts € 750,- euro per jaar. Omgerekend € 62,50 euro per maand. Bij het verhuren van een piano geven we dezelfde service als bij een gekochte. Zo krijg je voor de tijd dat je de piano huurt garantie.

Ook bieden we gratis transport (mits gelijkvloers of lift aanwezig). Naast de piano zelf leveren we ook een nieuwe pianokruk en onderzetters ter bescherming van je vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden van pianoverhuur? Bel Muziekhuis Souman Hattemerbroek (nabij Zwolle) op 038-3765004 of stuur een e-mail en vraag naar de mogelijkheden en onze scherpe prijzen voor het huren van een piano!

 

Kom langs in onze showroom (dichtbij Zwolle)!

Ben je jezelf nog aan het oriënteren of ben je op zoek naar een specifiek model? Kom dan langs bij ons in de winkel.

Onze pianospecialist Geurt Souman staat je graag te woord voor persoonlijk en professioneel advies. En dat alles onder het genot van een bakje koffie! Benieuwd welke piano’s we op dit moment op voorraad hebben? Kijk dan hier Onze winkel ligt vlakbij Zwolle aan de A28.

Waarom een piano kopen bij Muziekhuis Souman?

Een piano kopen bij Muziekhuis Souman kent vele voordelen. Als familiebedrijf met ruim 45 jaar ervaring weten wij hoe belangrijk goed advies en service is bij de aanschaf van een kostbare piano. Naast een uitstekende service en kwaliteit bieden wij vele extra's zoals 12 jaar garantie op de meeste piano's, gratis transport, gratis in hoogte verstelbare pianobank en diverse andere extra's. Bij ons staat de klant voorop. We zijn dan ook erg blij met de vele positieve feedback en reviews die we terug krijgen.

Hoogwaardige vleugel of akoestische piano kopen?

Bezoek onze pianowinkel vlakbij Zwolle en laat u voorlichten door vakmensen. In onze webwinkel vind u onze akoestische piano, silent piano en vleugel collectie. Alle piano's en vleugels staan bespeelbaar in de winkel opgesteld. Tevens kunt u bij onze gespecialiseerde pianowinkel terecht voor onder andere uw piano of vleugel stemmen en piano of vleugel verhuur voor evenementen en uitvoeringen.

Kan ik bij Muziekhuis Souman een beginnerspiano kopen?

Een piano inruilen behoort bij ons ook tot de mogelijkheden. Hierdoor krijgen wij regelmatig nieuwe beginnerspiano's binnen. Beginnerspiano kopen bij Muziekhuis Souman? Deze piano's worden met garantie, gratis transport en onderhoudsvrij bij u afgeleverd.

Wat zijn de afmetingen van een piano?

De afmetingen van een piano zijn voor veel klanten ook een belangrijk punt. Past de piano qua afmeting in het interieur? Een Yamaha U1 piano heeft een hoogte van 121 cm een breedte van 150 cm en een diepte van 61 cm. Een Yamaha U3 piano heeft een hoogte van 131 cm, een breedte van 155 cm en een diepte van 65 cm. Alle afmetingen van onze piano's worden vermeld in de specificaties. Lees in ons blog 'Wat is een goede piano om te kopen?' alles over de verschillende specificaties en de verschillen tussen de piano's.

Kan ik mijn huidige piano inruilen voor een nieuwe piano?

We doen ook aan piano’s inruilen. Maar let op, want niet alle piano’s ruilen we in. Afhankelijk van het merk, model en staat van het instrument wordt gekeken of we er iets mee kunnen. Benieuwd of jouw piano ook ingeruild kan worden? Neem dan contact met ons op door te mailen naar [email protected].

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
  Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »