Terug

Voorjaarsaanbiedingen op YAMAHA (silent) piano's tot wel € 2.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Reverb effectpedaal

Filters

Reverb effectpedaal

Het reverb effect is één van de meest populaire effecten binnen de muziek. Het wordt overal voor gebruikt, van zang tot drums en keyboards tot gitaren. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten, van de meest compacte stompboxen tot de meest uitgebreide effectpedalen. Ook op multi-effect pedalen is het reverb effect vaak terug te vinden. Het reverb effect lijkt sterk op het delay en echo effect. Delay, reverb en echo zijn dan ook allemaal tijd-gerelateerde effecten.

 

Wat doet een reverb pedaal?

Een Reverb pedaal kan ervoor zorgen dat je geluid minder 'droog' en 'plat' klinkt door een ruimtelijk effect in de vorm van een galm toe te voegen en een gevoel van ambiance en diepte in je spel te creëren.

Dit doen ze door het geluid na te bootsen dat je instrument zou maken in een grote ruimte door rekening te houden met weerkaatsingen van de omgeving die je in een grotere ruimte zou hebben. Reverb effectpedalen kunnen een groot bereik aan ruimtes na bootsen, van kleinere ruimtes met strakke akoestiek tot enorme concerthallen met een geweldige ambience.

 

Reverb pedaal voor bas

Niet alle reverb effectpedalen zijn even geschikt voor basgitaar. Het gebruiken van een reverb pedaal die niet goed samengaat met een basgitaar kan ertoe leiden dat het effect simpelweg niet goed klinkt en de volheid van je basgeluid doet afnemen. Een aantal reverb pedalen is ontwikkeld met in gedachte dat het ook voor lager gestemde snaarinstrumenten geschikt moest zijn. Om je als bassist op weg te helpen hebben we gekeken naar welke delay pedalen ook erg geschikt zijn voor bas en hieruit is gekomen dat de Boss RV-6 en het BOSS GT-1B goede opties zijn. De Boss GT-1B is een multi-effect pedaal dat specifiek ontwikkeld is voor basgitaar.

 

Boss reverb effectpedalen

Boss heeft twee type reverb pedalen op de markt. De Boss RV-6 is heel simpel te bedienen en klinkt rijk en verfijnd. Terwijl de Boss RV-500 het krachtigste en meest veelzijdige reverb-effect is dat Boss tot op heden heeft geproduceerd. Een intergalactische toolbox die een professionele studiokwaliteit reverb effect levert. Beide effectpedalen werken zowel op een stroomadapter als op batterijen.

 RV-6RV-500
Batterijduur3 uur4,5 uur
reverb8 modes12 modes
Drukknoppen13
LCD scherm-✔️
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »