Terug

Voorjaarsaanbiedingen met HOGE KORTINGEN op geselecteerde Yamaha piano's & silent piano's - tot wel €2.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Alvarez Guitars

Alvarez Guitars maakt fantastische instrumenten die speciaal zijn ontworpen voor jou zodat je je creativiteit kunt uitoefenen. Zo bouwt Alvarez gitaren op een manier dat je er geïnspireerd door wordt en je jezelf gaat ontwikkelen wat betreft gitaarstijlen

Filters

Alvarez Guitars

Alvarez Guitars maakt fantastische instrumenten die speciaal zijn ontworpen voor jou zodat je je creativiteit kunt uitoefenen. Zo bouwt Alvarez gitaren op een manier dat je er geïnspireerd door wordt en je jezelf gaat ontwikkelen wat betreft gitaarstijlen. De gitaarbouwers bij Alvarez willen graag dat je met speelplezier op hun gitaren speelt en daarom zijn deze gitaren zeer robuust gebouwd, zeer goed afgewerkt en afgesteld voor jarenlang speelplezier.

Bij Muziekhuis Souman kun je terecht voor een groot aanbod Alvarez gitaren, zowel akoestisch als semi-akoestisch (met pickup systeem om ook versterkt te kunnen spelen).

Hieronder volgt verdere informatie van Alvarez Guitars (bron: alvarezguitars.com)

 

Eeuwigdurende R&D

Toewijding aan kwaliteit en waarde is niet altijd gemakkelijk. Het betekent dat we betere beslissingen moeten nemen, meer kennis moeten vergaren en moeten blijven experimenteren en ontdekken. We noemen het 'eeuwigdurende R&D'.

Tijdens onze ontwikkeling geloven we in de beslissingen die we nemen en leggen we ook beslissingen bloot die onjuist zijn, zodat muzikanten die onze gitaren bespelen nooit fouten ervaren. Muzikanten moeten op hun instrumenten kunnen vertrouwen - het zijn de instrumenten van hun vak, het zijn stemmen en communicatiemiddelen en ze creëren iets dat de gevoelens van de luisteraar kan veranderen. Muziek is een krachtig medium dat het best gemaakt kan worden met dynamische en betrouwbare tools.

Daarom bestuderen we obsessief het schuurproces, testen we nauwgezet de kleinste componenten, harden we ons hout op de juiste manier uit, onderzoeken we verschillende verven en afwerkingsprocessen, investeren we in gereedschap en opleiding, en duiken we diep in productieontwerp en productontwerp. Want ons doel is niet alleen om geweldige gitaren te maken, maar om gitaren met de hoogste waarde te maken. We nemen het ontwerp en de kwaliteit op die we willen en die jij nodig hebt, wat betekent dat we ze efficiënt moeten maken zodat zoveel mogelijk spelers ze kunnen bezitten.

Alleen dan kunnen we er trots op zijn om prachtig ogende, prachtig klinkende instrumenten aan te bieden die een leven lang creativiteit kunnen inspireren en meer muziek in ons leven kunnen brengen.

YAIRI

De handgemaakte aanpak en obsessieve R&D.

In een wereld van massaproductie, snelle goederen en globalisering lijkt een groeiend aantal mensen op zoek te gaan naar handgemaakte producten. Items gemaakt met een meer menselijke benadering en de verfijnde vaardigheid van ambachtslieden die hun vak kennen en rekening houden met de gebruiker bij elke stap van de productie. Alvarez-Yairi is zo'n product, bankgemaakte gitaren, obsessief gemaakt door een nederige en inspirerende groep gitaarbouwers die hun leven hebben gewijd aan het maken van gitaren.

Er zijn 24 Luthiers bij Yairi, vier van hen zijn Master Luthiers en hebben tot 55 jaar op hun bank gewerkt. Deze schat aan expertise helpt om Alvarez te onderscheiden van veel gitaarbedrijven. We staan ​​bekend om onze eindeloze voorraden vintage en natuurlijk gekruid hout. De Yairi-bouwkwaliteit en spelerservaring bieden kwaliteit die zelden wordt gevonden voor zulke toegankelijke prijspunten voor op een bank gemaakte instrumenten.

Toon ontwerp en verstevigende architectuur

Een van de unieke verkoopargumenten van Alvarez is het genre- en model specifieke verstevigingsontwerp door de hele lijn. Van Yairi tot Regent Series, alles is speciaal ontworpen voor doel en ervaring.

Onze Bluegrass- en Blues-gitaren hebben verstevigingen in vooroorlogse stijl die een vintage klank leveren met een moderner dynamisch bereik. Onze gitaren met een grotere body, zoals baritons en jumbo's, zijn uitgerust met ons FST2, naar voren verschoven systeem, en onze gitaren met een middelgrote en kleinere body zijn uitgerust met MST1, waardoor die body-afmetingen meer energie kunnen genereren, wat resulteert in een grotere projectie.

Al onze bracing-ontwerpen hebben wat we 'asymmetrische toonbalken' noemen. Dit is waar de onderste accolades (toonbalken) geschulpt zijn in tegenstelling tot elkaar. De ene accentueert de midden frequenties, de andere de lage en hoge tonen, die volgens ons de scheiding en balans over alle zes de snaren verbeteren.

 

FST2

Voorwaarts verschoven type 2

 

Forward-shifted verwijst naar de as van de X-beugel die dichter bij het klankgat ligt dan bij veel traditionele plaatsingen. Door de X naar voren te plaatsen, ontstaat er een groter klankbordgebied rond en achter de brug, en in combinatie met gedetailleerde scalloping genereert het een verhoogde trilling die kan worden benut en geuit door de toonbalken, waardoor het volume en de openheid worden beïnvloed, vooral in de basfrequenties.

 

MST1

Midden verschoven type 1

 

We noemen het 'Midden verschoven' omdat de as van de X is gepositioneerd tussen onze voorwaartse plaatsing en enkele van onze andere posities voor vooroorlogse stijl-bracingpatronen. Door de bracing naar achteren te verplaatsen, konden we de bracing lichter maken en niet in de voering van de bovenkant binden, opnieuw om de gewenste energieniveaus te genereren terwijl we de juiste balans tussen kracht en vibratie vonden. Dit verstevigende ontwerp werkt geweldig voor middelgrote lichamen en creëert een iets donkerdere, aardse toon dan die van FST2.

 

FS6

Formaat maat 6

 

Ons nieuwste verstevigingsontwerp dat wordt geïntroduceerd op de meeste van onze middelgrote gitaren (behalve Yairi) is naar voren verschoven met een lager gewicht aan verstevigingsmateriaal. Dit systeem laat de klankkast echt zingen en brengt uniformiteit over Dreadnought, Grand Auditorium, OM en Parlour lichaamsmaten, dus de intonatie heeft een vergelijkbaar karakter, maar de individuele toon wordt meer puur beïnvloed door de grootte en vorm van de gitaar.

Finish

 

Schuren en schilderen op de manier van Alvarez

Het bereiken van een echt heldere, dunne en diep glanzende afwerking vereist kennis en zorg. Als we 'helder' zeggen, bedoelen we dat onze glanzende blanke lak zo vrij mogelijk is van 'tussenlagen'. Elke gitaarbouwer zal bevestigen dat dit niet eenvoudig is en echte aandacht voor detail vereist, vooral bij het schuurproces om zo'n hoogwaardige afwerking te bereiken.

Bij veel standaard gitaren zie je cirkelvormige krassen tussen de jassen. Dit is meestal te wijten aan agressief schuren dat wordt gebruikt om elke verflaag voor de volgende terug te schuren. Hoewel het gebruik van grote industriële schuurmachines sneller is, wordt er geen bijna perfecte afwerking bereikt. Daarom vertragen we het bij Alvarez, met behulp van handschuurmachines, waarbij we nauwgezet onze afwerking door elke laag heen bouwen met het eindresultaat van echte "helderheid" in gedachten. Onze afwerking ziet er geweldig uit, en hij is ook dun om de klankkast net dat beetje meer te laten resoneren.

Als je het gaat doen, doe het dan goed

 

Of het nu gaat om een ​​aanpassing in onze versteviging of het ontwerp van onze Ukelele-lijn, we brengen alleen modellen uit als we weten dat we ze op een bepaald moment naar ons beste weten hebben ontwikkeld. Een uitstekend voorbeeld hiervan is onze Cadiz-serie.

Het starten van een klassieke en flamenco-serie bracht ons verschillende keren naar Andalusië om intonatie en constructie te studeren in de bakermat van klassieke en flamencogitaarbouw. We werkten samen met gitaarbouwers en spraken met lokale muzikanten om de nuances van flamencoontwerp te leren kennen en maakten daar prototypecomponenten voordat we met de productie begonnen. Het Cadiz-verstevigingsontwerp geeft een lichte knipoog naar de asymmetrische architectuur van Jose Ramirez III doordat onze gitaren een treble-balk hebben. Dit is om de treble-kant van de top een beetje te verstevigen, wat ons helpt om zeer ronde, belachtige hoge tonen te creëren op onze eerste drie snaren. We houden de baskant van de bovenkant licht door iets dunnere beugels te gebruiken, wat de speler een zeer open, heldere en sterke basweergave geeft.

Wij geloven dat deze aandacht voor detail, een bijna obsessieve toewijding, een groot deel uitmaakt van "Why Alvarez" als het gaat om het kiezen van een gitaar.

Kwaliteit zit in de details

Wij geloven dat een continue cultuur van R&D niet alleen draait om innovatie, het betekent ook dat we onszelf evalueren naarmate we verder komen en meer leren. Elk onderdeel van onze gitaren is ontworpen, getest of gekozen. Ons standaard nekprofiel met complexe curve is bijvoorbeeld geëvolueerd naarmate ons productievermogen technischer wordt.

Veel nekprofielen zijn ontworpen om te vinden wat volgens ons het meest comfortabel is in verschillende fretposities en balans tussen spelen op de lage, middelste of hoge kant van de toets. Alles wordt overwogen met de speler in gedachten.

Direct gekoppelden bi-level bruggen

In de jaren tachtig ontwikkelde de heer Yairi de Direct Coupled Bridge. Hij wilde de snaarspanning van de gitaar verhogen en de trilling die bij de brug ontstond naar de top brengen. Het brugontwerp laat de brugpennen veel lager vallen dan het zadel - dat creëert een scherpere snaarhoek die de neerwaartse kracht op het zadel vergroot, waardoor de snaarspanning toeneemt. Dit heeft echt invloed op respons en projectie. Iets wat je opvalt bij Alvarez is de onmiddellijke respons, hoe zacht je ook speelt.

Standaard Alvarez-gitaren zijn uitgerust met een uit één stuk bestaande bi-level brug die is gebaseerd op het direct gekoppelde ontwerp van Yairi. Dit verhoogt ook de snaarspanning en verbetert de respons. Alvarez bi-level bruggen zijn onderdeel geworden van het DNA en samen met het Alvarez-logo maken ze onze gitaren direct herkenbaar.

 

Ontwerp behoudendoor stabiliteit

 

Al het werk dat bij het maken van gitaren komt kijken, betekent weinig als de gitaar zijn hele leven niet stabiel is, vooral in de eerste twee jaar, wanneer het bos zich nog aanpast aan wisselende omgevingen en klimatologische uitdagingen.
Meer te weten komen

Gitaristen hebben altijd meer gitaren nodig

 

Een van de geweldige dingen van Alvarez is ons uitgebreide aanbod, waardoor het merk echt interessant is voor zoveel meer spelers. Gitaristen houden van gitaren en willen vaak opties verkennen om hun geluid te bereiken of zich wagen aan nieuwe tonale landschappen.

We hebben alles voor iedereen, van meerdere houtconfiguraties voor standaardmaten tot baritons, 8-snaren, 12-snaren, parlors, flamenco en alles daartussenin, en elk model is correct ontworpen voor de toepassing waarvoor het nodig is. Er zijn maar weinig andere merken die zo ver gaan om het spannend te houden.

Productieontwerp vormt de kern van waarde.

We maken uitstekende gitaren betaalbaar omdat we investeren in en de processen ontwerpen die nodig zijn om ze zo te maken - van machines tot praktische toepassingen, kwaliteitsborging en supply chain management. We slagen er alles in om onze ontwerpen en kwaliteitsniveaus te realiseren en onze prachtige gitaren tegen een ongelooflijke waarde op de markt te brengen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »