Terug

Voorjaarsaanbiedingen op YAMAHA (silent) piano's tot wel € 2.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Basversterker

Op zoek naar de beste basversterker? Hier kunt u een basversterker kopen zoals een EBS basversterker of een MarkBass basversterker. Kom langs in onze gitaarwinkel of bestel uw basversterker online.

Filters

Basversterker

Wat is een basversterker of basamp?

Een basversterker, ook wel bekend als een basamp, is een elektronisch apparaat dat speciaal is ontworpen om het geluid van een basgitaar te versterken. Het belangrijkste doel van een basversterker is om de lage frequenties en de krachtige klank van de basgitaar nauwkeurig weer te geven.

Waaruit bestaat een basversterker?

Een basversterker bestaat meestal uit een combinatie van een voorversterker, een eindversterker en luidsprekers. De voorversterker versterkt het zwakke signaal van de basgitaar, terwijl de eindversterker het versterkte signaal naar de luidsprekers stuurt, die het geluid hoorbaar maken. Een goede basversterker is essentieel voor bassisten om hun geluid krachtig en helder te laten klinken, zowel in studio-opnames als op het podium. Het helpt om de diepe, resonante tonen van de basgitaar te versterken en zorgt voor een solide fundering in een bandsetting of muziekproductiesetting.

Bediening, formaten en vermogens

Basversterkers zijn er in verschillende formaten en vermogens. Ze variëren van kleine, draagbare combo-versterkers die geschikt zijn voor oefensessies en kleine optredens, tot grote versterkerstapels met aparte versterkerhoofden en luidsprekerkasten die geschikt zijn voor grote concerten.

De basversterker heeft vaak een aantal bedieningselementen, zoals toonregeling, volumeregeling en soms ook ingebouwde effecten zoals distortion, compressor of equalizer. Dit stelt bassisten in staat om hun geluid naar hun eigen voorkeur aan te passen en de gewenste klank te bereiken.

Basversterker kopen voor een basgitaar

Ben u op zoek naar een versterker voor uw basgitaar? Bekijk hier ons assortiment basversterkers zoals de EBS combo basversterkers. Dit merk uit Zweden is specialist in het bouwen van versterkers voor basgitaren. Naast EBS bieden wij een ruim scala basversterkers voor zowel de beginner als gevorderde bassist. Merken als Mark Bass, Ampeg, Roland, Marshall, Fender en vele andere merken! Check it out!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »