Terug

Wij bestaan 45 jaar! Najaarsaanbiedingen met HOGE KORTINGEN

 • 2000m2 winkeloppervlakte
 • Service en hoogwaardige kwaliteit
 • Gitaar & Piano specialist

Digitale Piano

Digitale piano kopen? Bestel hier een digitale piano van de merken Yamaha, Roland of Medeli. Of kom naar de winkel voor een demonstratie onder het genot van een bakje koffie. Bekijk alle digitale piano's op Souman.nl.

Filters

Digitale Piano

Wat is een digitale Piano?

Een digitale piano is een modern digitaal muziekinstrument dat elektronische technologie gebruikt om geluiden van een akoestische piano na te bootsen. Het combineert de klassieke uitstraling en het gevoel van een traditionele akoestische piano met de voordelen van moderne technologie.

Een digitale piano kent diverse voordelen:

 1. Geluidskwaliteit: Digitale piano's bieden een uitstekende geluidskwaliteit. Ze maken gebruik van samples van hoogwaardige akoestische piano's, waardoor ze een realistisch en expressief geluid produceren. Bovendien kunnen digitale piano's een breed scala aan geluiden en tonen reproduceren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende muziekstijlen en genres.

 2. Toetsgevoel en speelbaarheid: Veel digitale piano's zijn uitgerust met gewogen toetsen die het gevoel van een akoestische piano nauwkeurig repliceren. Deze gewogen toetsen simuleren de weerstand en respons van een traditionele piano, waardoor pianisten een vergelijkbare speelervaring hebben. Sommige modellen bieden zelfs instelbare toetsgevoeligheid, zodat spelers de respons aan hun voorkeuren kunnen aanpassen.

 3. Draagbaarheid en ruimtebesparing: Een van de grootste voordelen van een digitale piano is de draagbaarheid en ruimtebesparing. In vergelijking met een akoestische piano zijn digitale piano's compacter en lichter. Ze kunnen gemakkelijk worden verplaatst of opgeborgen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met beperkte ruimte of voor muzikanten die vaak moeten optreden.

 4. Onderhoud en duurzaamheid: In tegenstelling tot akoestische piano's vereisen digitale piano's minimaal onderhoud. Er is geen stemmen nodig, omdat de digitale technologie ervoor zorgt dat alle noten altijd in de juiste toonhoogte zijn. Bovendien zijn digitale piano's over het algemeen duurzamer en minder gevoelig voor schade door temperatuur- en vochtigheidsschommelingen.

 5. Connectiviteit en functies: Digitale piano's bieden vaak geavanceerde connectiviteitsmogelijkheden. Ze kunnen worden aangesloten op computers, smartphones of tablets, waardoor u toegang krijgt tot educatieve apps, muzieksoftware en opnamemogelijkheden. Veel modellen hebben ook ingebouwde metronooms, opnamefuncties, verschillende instrumentgeluiden en andere handige functies.

 6. Hoofdtelefoonoptie: Een handige functie van digitale piano's is de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten. Dit stelt pianisten in staat om te oefenen zonder anderen te storen, of om privé te spelen zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. Er zijn ook akoestische piano's met hoofdtelefoon verkrijgbaar. Dit wordt een silent piano genoemd.

Digitale piano kopen? Topmerken Roland en Yamaha piano's

Ben je opzoek naar een digitale piano van kwaliteit én een lage prijs? Koop dan je nieuwe Roland, Yamaha of Medeli digitale piano bij Muziekhuis Souman in Hattemerbroek. Wij hebben diverse modellen opgesteld staan voor het beste vergelijk. De populaire Roland FP-10X of Roland FP-30X digitale piano vergelijken met de Yamaha P-45 of Yamaha P-115 piano? Dan kan uiteraard bij Souman!

Of zoek je toch iets meer een huiskamer model piano die er iets meer als een echte piano uitziet? Ook die piano's hebben wij in voorraad en opgesteld staan.

Advies en uitleg over je digitale piano

Bij Muziekhuis Souman krijg je advies, uitleg van verschillende piano's en de enorm hoeveelheid mogelijkheden binnen een digitale piano. Alle functies en geluiden laten we je graag zien en horen. Onze adviseurs nemen je graag mee in de digitale piano wereld van SOUMAN.NL

Ook kun je eenvoudig en snel je nieuwe digitale piano bij ons bestellen. Wij doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk bij je geleverd te krijgen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 804 Reviews @ Trustpilot
  Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »