Terug

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Over onze muziekwinkel

Al meer dan 45 jaar is Muziekhuis Souman een begrip in de muziekwereld. Oprichter Geurt Souman begon op jonge leeftijd in het jaar 1977 zijn eigen winkel aan de Clematisstraat te Wezep. Met een oppervlakte van 250m2 werden de eerste piano's en orgels gepresenteerd en verkocht. Met zijn ervaring in het van het onderhoud en stemmen, kreeg het bedrijf al snel een sterke naam. Geurt was/is ook dirigent van diverse koren en werd daardoor voorgesteld aan erkende en bekende pianisten en organisten. Het wereldje werd dus groter...

Met de verhuur en verkoop ging het in de jaren '80 wat minder en moest er toch 'brood op de plank' komen. Dat werd goedgemaakt met de nodige uren bruiloften en partijen spelen. Na een periode van crisis kwam er weer leven in de verkoop en ging het bedrijf in sneltreinvaart de goede kant uit!

Nieuwe muziekwinkel Stationsweg Wezep

Er kwam een uitbreiding aan het pand en niet veel later werd het pand verkocht en het bedrijf verplaatste zich aan de Stationsweg te Wezep. Wat voorheen een meubelfabriek was, werd nu ingenomen door Geurt en zijn muziekinstrumenten. De oppervlakte was nu meer dan verdubbeld en 700m2 werd vrijgemaakt voor Yamaha piano's en vleugels die door eigen import een groot succes bleek te zijn. Met als een van de weinige pianozaken werd er een groot risico genomen maar als ondernemer durfde het bedrijf dit wel aan.

Service en kwaliteit, ambacht en onderhoud, een 'gewoon bakkie koffie' doen, het werd allemaal standaard bij Muziekhuis Souman. Dit werd bij vele muzikanten en de consument bekend, een stapje vooruit in de muziekwereld! En er volgde weer een uitbreiding. Ditmaal in de vorm van het assortiment!

Uitbreiding met eigen gitaarafdeling

Een geweldige gitaar afdeling werd geopend op de bovenverdieping en ook daar was de service en kwaliteit, of anders gezegd; de passie, ook te vinden! Michael, (inmiddels gitaarreparateur en gitaarspecialist) werd als pianostemmer binnengehaald maar had een voorliefde voor de gitaar en runde de gitaarafdeling voor enkele jaren. U kunt bij ons zowel een akoestische gitaar kopen en een elektrische gitaar kopen.

En daar was weer een uitbreiding; Hardenberg! Een muziekwinkel werd gehuurd en gerund door oudste zoon Jan Willem Souman. Met ook daar de nodige verkopen in toetsen en gitaren, die hij beide beheerst, besloot Jan Willem na enkele jaren te kiezen voor een andere branche en is daar erg succesvol in gebleken. Het ondernemersbloed is waarschijnlijk erfelijk.

De ogen werden weer gericht op het bedrijfspand in Wezep en kwam de derde zoon in aanmerking, Ard. Net als zijn oudere broer, volgde hij de opleiding pianotechnici op het HMC in Amsterdam en kwam al snel in het bedrijf. Na vele piano's te hebben gestemd en bespeeld, werd de liefde voor de gitaar ook bij Ard steeds groter en nam de verantwoordelijkheid op de gitaar afdeling. Waar de nodige naam al in was gezet en al diverse bekendheden het bedrijf waren binnengestapt, werden er meer demonstraties gegeven, door bijvoorbeeld artiest Doyle Dykes uit Amerika (voorheen endorser Taylor Guitars) en andere diverse high-end gitaarmerken deden mee.

Uitbreiding met online muziekwinkel Souman.nl

Met de komst van het internet was het weer een succes voor Muziekhuis Souman. Een nieuwe webshop, een breder publiek werd bereikt en vanuit het hele land werd de showroom en online showroom bezocht voor de mooiste instrumenten. Michael, die nog steeds werkzaam is, kreeg een groter klantenbestand in het gitaaronderhoud en afstellen. Ard werd mede-eigenaar van het bedrijf met Geurt en zo ontstond er een combinatie die uniek bleek te zijn. Gedrevenheid, ambacht en het vooruitzicht op een volgende uitbreiding werden gebundeld...

Nieuwe muziekwinkel van 2000m2 bedrijvenpark H2O te Wezep / Hattemerbroek

Nieuwbouw? Daar valt over te praten... En dat praten werd al snel vertaald in jarenlang getouwtrek met diverse partijen. Een moeizame tijd die de nodige slapeloze nachten veroorzaakten. Maar de aanhouder wint en ondernemer dat de familie is; het gaat door! Afspraken en schetsen van het nieuwe bedrijfspand werden gemaakt door een klant, of anders gezegd; vriend van het bedrijf! Ook werd Muziekhuis Souman bijgestaan in het hele nieuwbouwplan door een goede kennis en vriend, Reinier, die de nodige vrije tijd heeft opgeofferd. Waarvoor dank namens de hele familie Souman! 

Na enkele jaren later (10 December 2013) is het dan eindelijk zover; Bedrijvenpark H2O aan rijksweg A28 te Wezep / Hattemerbroek (regio Zwolle) krijgt er een nieuw bedrijf bij. Muziekwinkel Muziekhuis Souman breid uit naar 2000m2 oppervlakte en ziet mogelijkheden om nog verder te groeien. In wat ooit begon met liefde voor het vak, zal ook komende gegeven jaren met passie worden uitgevoerd. 

Overname Muziekhuis Souman

Geurt mag zijn vleugels spreiden en kan van zijn welverdiende pensioen genieten. Of ie stopt? Zeker niet! Hij is nog dagelijks te vinden bij Muziekhuis Souman. Per 1 Juli 2021 is het bedrijf en het pand verkocht aan Ard. Een familiebedrijf blijft het! 

Ard, Geurt en het voltallige team van Muziekhuis Souman willen u van harte verwelkomen en haar adviezen, specialiteiten en ervaringen met u delen.

Een muzikale groet namens team Muziekhuis Souman!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »