Terug

Voorjaarsaanbiedingen met HOGE KORTINGEN op geselecteerde Yamaha piano's & silent piano's - tot wel €2.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Martin Modern Deluxe Serie

De Modern Deluxe serie van Martin is een nieuwe kijk op de Vintage serie gitaren van Martin die al even niet meer beschikbaar zijn. De Modern Deluxe gitaren zitten vol met moderne technologie die de klassieke Martin designs naar ‘the next level’ brengen,

Filters

Over de Modern Deluxe serie

De Modern Deluxe serie van Martin is een nieuwe kijk op de Vintage serie gitaren van Martin die al even niet meer beschikbaar zijn. De Modern Deluxe gitaren zitten vol met moderne technologie die de klassieke Martin designs naar ‘the next level’ brengen, maar zijn ook voorzien van een aantal vintage specs waardoor je het beste van twee werelden verkrijgt.

De vintage specs omvatten onder andere een Sitka spruce Vintage Tone System (VTS) bovenblad, een zwaluwstaart nekverbinding en natuurlijke protein glue waardoor deze gitaren hun rijke Martin sound verkrijgen. Door de flamed maple of East Indian rosewood binding, de mooie gouden frets, de gouden open-gear stemsleutels en het jaren ’30 script logo verkrijgt deze Martin een specifiek uiterlijk.

Een aantal van de moderne features zijn de titanium truss rod, de Liquidmetal bridge pins met rode puntjes en de composiet carbon fiber bridge plate die voor meer volume zorgt. Ook zijn deze modellen van een nieuwe neck shape voorzien voor een verbeterde bespeelbaarheid.

De Modern Deluxe serie is beschikbaar in 4 modellen: D18, D28, OM28 & 00028. Ze zijn allen ook beschikbaar in een semi-akoestische versie die voorzien is van het Fishman Aura VT Blend systeem (D18E, D28E, OM28E & 00028E).

 

Belangrijkste features


Pearl Inlaid Logo & Side Dots

 

Wanneer je de koffer opendoet van één van de modellen van de Modern Deluxe serie zie je meteen dat het logo op de headstock er iets anders uitziet. De Modern Deluxe modellen zijn voorzien van een jaren ‘30 scriptlogo dat met parelmoer ingelegd is. Ook de side dots op de zijkant van de hals zijn met diezelfde parelmoer ingelegd.

Gold Open-Gear Tuners

 

Op de achterkant van de headstock zien we bij alle modellen de mooie stijlvolle traditionele gouden open-gear Waverly tuners.

Gold Frets

 

De Modern Deluxe gitaren zijn allen voorzien van gouden frets. De frets zijn niet uit massief goud gemaakt, maar bestaan uit een speciale legering die een gouden kleur heeft gekregen. Deze speciaal ontwikkelde legering maakt de frets wel veel sterker dan normale nikkel frets waardoor ze een heel stuk langer meegaan. Dankzij de gouden frets en de gouden tuners krijgt de gitaar ook een hele luxueuze uitstraling.

VTS Top

 

Één van de vintage specificaties van de Modern Deluxe serie is het Sitka spruce VTS (Vintage Tone System) bovenblad en de VTS Adirondack spruce bracings. Het VTS systeem is door Martin ontwikkeld en stelt hen in staat om de gitaar er te laten uitzien en te doen klinken zoals een goed ingespeeld vintage instrument.

Titanium Truss Rod & New Neck Shape

Één van de belangrijkste moderne features aan deze modellen is de nieuwe titanium truss rod. De titanium tweeweg truss rod maakt het verstellen van de nek zeer makkelijk. Net zoals bij de andere Martin gitaren is deze te bereiken via het klankgat. De titanium truss rod is ook meer dan de helft lichter dan een traditionele stalen truss rod waardoor de gitaar ook een heel stuk lichter aanvoelt. Ook wordt er bij deze gitaren een nieuwe neck shape geïntroduceerd. De nieuwe neck shape is licht asymmetrisch voor een maximaal speelcomfort over de hele hals.

Liquidmetal Red Dot Bridge Pins

 

De brugpennen op de Modern Deluxe gitaren zijn ook een hele vernieuwing. Ze zijn vervaardigd uit en speciaal ontwikkelde legering die ervoor zorgt dat de snaren hun trilling beter kunnen overzetten naar het bovenblad toe. Bij gebruik van deze Liquidmetal brugpennen klinken de gitaren 3dB tot 5dB luider dan bij gebruik van andere types brugpennen. Dankzij de rode puntjes geven ze de gitaar een iets modernere uitstraling. Deze brugpennen zijn ook apart verkrijgbaar.

Composite Carbon Fiber Bridge Plate

 

De standaard bridge plates die bij Martin gebruikt worden zijn gemaakt uit spruce vervaardigd. Voor deze modellen werd er gekozen om een Adirondack spruce bridge plate te bekleden met carbon fiber. Hierdoor wordt de bridge plate, die aan de onderkant van het bovenblad bevestigd wordt, heel wat lichter en klinken de gitaren een stuk luider. Bovendien maakt de carbon fiber deze bridge plates ook duurzamer dan gewone bridge plates uit spruce.

Wood Binding

 

Een primeur voor deze Modern Deluxe modellen is dat ze de eerste productiegitaren zijn die voorzien zijn van een houten binding. De 28-stijl gitaren zijn voorzien van East Indian rosewood voor de zij- en achterkanten én krijgen een flamed maple binding. De 18-stijl gitaren zijn voorzien van mahogany zij- en achterkanten én krijgen een East Indian rosewood binding.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »