Terug

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Wat is een goede piano om te kopen?

Welke piano kopen afbeelding

Piano kopen? Onze top 5 beste piano's - 2021

Piano kopen? Muziekhuis Souman heeft de afgelopen 40 jaar ervaring opgedaan als het gaat om kwaliteit piano's en vleugels. Wij delen graag onze ervaring en zullen dit in een kort overzicht plaatsen.

Hierbij een overzichtelijke pagina met onze top 5 beste akoestische piano's. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor gepast advies en informatie. 

 

Yamaha U1 akoestische piano

De Yamaha U1 akoestische piano is al jarenlang favoriet bij de beginnende pianisten, conservatorium en muziekonderwijs instellingen. De U-serie van Yamaha heeft een standaard hoge kwaliteit waar andere fabrikanten niet aan kunnen tippen. Het is de goedkoopste piano uit deze serie maar biedt veel mogelijkheden als het gaat om diversiteit in muziekstijlen. Deze akoestische piano is populair in zwart hoogglans uitvoering en heeft dé perfecte klank om zowel klassiek als popmuziek te spelen. De warme volle bassen en heldere boventonen, zorgen voor een mooie balans. Deze studiepiano is bij uitstek de beste piano in zijn prijsklasse. De speelaard van deze Yamaha U1 piano is vrij licht en ideaal voor ook de jonge pianisten die pianoles volgen.

✓ Lichte speelbaarheid
✓ Prijs/technisch beste koop
✓ Warm en heldere klank

Afmetingen: H 121cm x B 150cm x D 61cm

Yamaha U3 akoestische piano

De Yamaha U3 piano heeft door zijn hoogte, iets meer warmte en volle toon t.o.v. de Yamaha U1. Het is maar 10cm verschil, maar dit is duidelijk terug te horen in de klank. Dit model is vaak terug te vinden in muziekscholen en theaters vanwege haar betrouwbaarheid en stem vastigheid. Voor zowel kinderen als professionele pianisten zeer geschikt als oefenpiano of een prachtig meubel in de huiskamer. De klank van de Yamaha U3 piano is zoals je van Yamaha kunt verwachten, krachtig en transparant met warme bas klanken en frisse boventonen. Een populaire piano met een uitzonderlijke kwaliteit. 

✓ Lichte speelbaarheid
✓ Breed inzetbaar voor zowel klassieke als popmuziek
✓ Warm en heldere klank

Afmetingen: H 131cm x B 155cm x D 65cm


Yamaha UX3 akoestische piano

Wij blijven nog even bij de U3 series van Yamaha, omdat ze allemaal uitstekende kwaliteit leveren en qua kosten gezien dé beste piano's zijn. Deze keer de Yamaha UX-3. Dit instrument is geliefd onder de prof's en muzikanten die voor de beste piano kiezen in de prijsklasse rond € 5.000,- euro. De Yamaha UX3 is een handgemaakte piano en bevat de beste materialen waardoor speelbaarheid en klank tot een hoger level worden gebracht. Alle materialen zijn speciaal uitgekozen door Yamaha experts en heeft een vleugel lessenaar en vouw-klavier deksel. Ook nog eens handgemaakt. De Yamaha UX3 piano bevat bijzondere details met o.a. mahonie (lichter en sterker) hamerkoppen met impregnatie en dubbele kern. 

✓ Lichte speelbaarheid
✓ Breed inzetbaar voor zowel klassieke als popmuziek
✓ Handgemaakt
✓ Hoogste kwaliteit materialen
✓ Warm en heldere klank

Afmetingen: H 131cm x B 155cm x D 65cm

 

Yamaha UX-1 akoestische piano

Deze handgemaakte Yamaha UX1 piano heeft een geweldige klank en dat voor slechts een prijs van tussen € 4000,- en € 5000,- euro, maakt het dit tot een echte top piano. De Yamaha UX1 is een handgemaakte pianoversie van de standaard Yamaha U1 piano. Het grote verschil zit hem in de diepere klank en bereikbaarheid. Yamaha UX-1 piano's zijn min of meer de luxe variant op de Yamaha U1 akoestische piano. Niet alleen het uiterlijk maar eveneens intern zie je verschillen die ervoor zorgen dat het instrument meer volume en toon genereert. Met alleen de allerbeste materialen en zorgvuldige afwerking, behoort de Yamaha UX 1 piano tot de top in haar prijsklasse. Populair bij koren, CD-opnames en verhuur voor feesten en partijen. 

 

Yamaha Silent piano 

Als laatste in het rijtje de Yamaha Silent piano. Wij hebben niet specifiek een model in de spotlights gezet omdat elke originele Yamaha Silent piano bijzonder is. De Yamaha Silent piano's zijn er in diverse uitvoeringen en kan worden gebruikt als akoestische piano met echte snaren en hamers maar ook als 'digitale piano'. Een uitkomst die in de jaren '90 op de markt kwam. De Yamaha Silent piano is er in verschillende hoogtes met Silent systemen die door de jaren heen ge-update zijn. Hoe jonger de Silent piano, hoe meer gedefinieerd en uitgebreider het Silent systeem is. De prijs zit hem dus niet alleen in het feit dat het Silent systeem aan boord zit maar ook doordat dit veel jongere piano's zijn. Zoekt u een een complete piano waarbij er in de avonduren gespeeld kan worden zonder iemand tot last te zijn, koop dan een Yamaha Silent piano. 

✓ In de meeste gevallen handgemaakt
✓ Silent systeem (met hoofdtelefoon te bespelen)
✓ Lichte speelaard
✓ Voor alle muziekstijlen te gebruiken
✓ Warme klank
✓ Hoogste kwaliteit materialen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 533 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »