Terug

Voorjaarsaanbiedingen met HOGE KORTINGEN op geselecteerde Yamaha piano's & silent piano's - tot wel €2.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Ontdek de Martin SC-18E & SC-28E met Jacques Stotzem!

Ontdek de Martin SC-18E & SC-28E met Jacques Stotzem!

Ontdek de nieuwe modellen van Martin Guitars! De Martin SC-18E en SC-28E. Deze modellen bieden een unieke speelervaring en zijn ontworpen volgens de hoogste normen van Martin Guitars. Kom op vrijdag 12 april a.s. naar Muziekhuis Souman voor een demonstratie door de Belgische gitarist Jacques Stotzem. Vergeet niet om je eigen Martin instrument mee te nemen om deze te voorzien van de nieuwe Kovar snaren!

Ontdek de nieuwe modellen van Martin Guitars!

De nieuwste modellen van Martin Guitars zitten eraan te komen. De Martin SC-18E en de SC-28E zijn modellen die net even anders zijn dan de standaard traditionele western gitaar. Super comfortabel met een fijne bespeelbaarheid, die je muzikale inspiratie enorm kan vergroten!

Martin gitaren

Martin Guitars maakt al meer dan 185 jaar hoogwaardige gitaren. Het bedrijf werd in 1833 opgericht door Christian Frederick Martin en heeft sindsdien een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd in de muziekindustrie. Om de nieuwe modellen van Martin Guitars volledig te waarderen, is het belangrijk om te begrijpen waar het merk vandaan komt. Het begon allemaal in het kleine stadje Nazareth, Pennsylvania, waar Christian Frederick Martin Sr. zijn eerste werkplaats opende. Vanaf het prille begin streefde Martin ernaar om gitaren van de hoogste kwaliteit te maken, met behulp van de beste materialen en vakmanschap. Door de jaren heen heeft het bedrijf vele innovaties en ontwikkelingen doorgemaakt, maar de kernprincipes van vakmanschap en kwaliteit zijn altijd behouden gebleven.

Martin SC-18E & Martin SC-28E

De Martin Guitars SC-18E en SC-28E zijn de nieuwste toevoegingen aan de Martin Guitars-serie. Deze gitaren zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen van Martin Guitars en bieden een ongeëvenaarde speelervaring en toon. Het SC-18E-model heeft een massief sparrenhouten bovenblad en prachtige mahonie zij- en achterkant. De Martin SC-28E heeft eveneens een sparrenhouten bovenblad, maar een zij- en achterkant van Indisch palissander hout. Beide gitaren hebben een comfortabele hals die soepel over de toets glijdt, zodat je moeiteloos kunt spelen.

Wie goed naar de gitaren kijkt, merkt op dat de klankkast een wat bijzondere vorm heeft. Deze S-vorm zorgt voor diepe bastonen, gecombineerd met rijke boventonen. De SC-28E heeft de specificaties van een Martin D-28 model; sparrenhouten bovenblad met Oost-Indisch palissander achter- en zijkanten. De SC-18E heeft ook een sparrenhouten bovenblad, gecombineerd met mahonie achter- en zijkanten. De hals heeft bij beide modellen het genoemde ‘Low Profile Velocity’ wat inhoudt dat de hals erg fijn in de hand ligt en te bespelen is. Daarnaast zorgt de speciale cutaway (het Sure Align-halssysteem) ervoor dat je alle vrijheid hebt om bovenin de hals de noten goed te kunnen raken. Dit maakt de gitaar ook zeer geschikt voor op het podium.

Gitaarvirtuoos Jacques Stotzem

Op vrijdag 12 april 2024 komt de Belgische akoestische gitarist Jacques Stotzem een demonstratie geven over de nieuwste gitaarmodellen van Martin Guitars. De 64-jarige Stotzem zag op 16-jarige leeftijd de Amerikaanse gitarist Stefan Grossman op tv en wilde ook zo gitaar leren spelen. Jacques leerde het hemzelf aan en heeft inmiddels drie vinyl albums en tien cd’s opgenomen. Daarnaast werkte hij veel met talrijke muzikale artiesten en projecten.

Kovar snaren

Gedurende de dag kunnen Martin gitaristen hun eigen Martin instrument meenemen naar Muziekhuis Souman om deze te voorzien van de nieuwe Kovar snaren. Kovar snaren leveren uitzonderlijke prestaties dankzij de exclusieve voordelen van Kovar-wikkeldraad gemaakt van nikkel-kobaltlegering. De snaren van Kovar beschikken over een natuurlijke weerstand tegen corrosie en geven een heldere en uitgebalanceerde klank. Daarnaast levert de snaar een fijnere actie en respons op de hals.  

Ben jij erbij?!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »