Terug

ZOMERAANBIEDINGEN op YAMAHA (silent) piano's tot wel € 3.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Een gitaar kopen Online of in een Gitaarwinkel?

Een gitaar kopen Online of in een Gitaarwinkel?

Het kopen van een gitaar kan zowel online als in een fysieke winkel. Een gitaarwinkel biedt een unieke ervaring, met verschillende instrumenten en inspirerende muziek. In een gitaarwinkel krijg je persoonlijk advies en kun je de gitaar zelf uitproberen. Daarnaast bieden ze services zoals onderhoud en reparaties. Bij online aankopen is het belangrijk om te weten waar je koopt, en voldoende informatie te krijgen over het product. Bij Muziekhuis Souman vind je een ruim aanbod aan gitaren en piano's, met kwaliteit en goede service. Ze bieden ook een gratis onderhoudsbeurt aan, zes maanden na aankoop. Het is cruciaal om je instrument goed te onderhouden. Het kopen van een gitaar in een winkel geeft voordelen zoals persoonlijk advies en goede service, terwijl online kopen handig kan zijn als je ver moet reizen.

Een gitaar kopen Online of in een Gitaarwinkel?

Heb je een gitaar online gezien die je te gek lijkt, maar weet je niet of je deze wel online moet kopen? Lees hieronder wat je kunt verwachten wanneer je gitaar online of in een fysieke gitaarwinkel koopt en vraag jezelf af wat het beste bij jou past.

Wat maakt een gitaarwinkel zo bijzonder en inspirerend?

Een gitaarwinkel binnenlopen is een beleving. Als muzikant waan je je in een walhalla met allerlei instrumenten om je heen. Zodra je een muziekwinkel binnenloopt, krijg je meteen allerlei indrukken. Aan iedere wand hangen gitaren, zoals bijvoorbeeld het stratocaster model, les paul of hollowbody gitaren. Piano’s en vleugels staan opgesteld, je ziet en hoort andere muzikanten muziek maken wat zeer inspirerend kan zijn.

Welke services kun je verwachten van een gitaarwinkel bij het vinden van jouw perfecte gitaar?

Wanneer je komt oriënteren of het idee hebt een gitaar te gaan kopen in een gitaarspeciaalzaak, is het fijn wanneer je goed advies krijgt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een semi-akoestische gitaar? Dan is het prettig wanneer een verkoper jou kan laten zien en horen waarop je moet letten bij een semi-akoestische gitaar. Het krijgen van persoonlijk advies is belangrijk zodat je een aankoop kunt doen die geheel naar jouw wens is en bij je past!

Daarnaast is het belangrijk dat je zelf de gitaar kunt vasthouden en uitproberen. Het gaat er uiteindelijk om dat jij, als muziKLANT, de gitaar goed vindt klinken en met name ook prettig vindt spelen. Ook hier kan een verkoper je bij helpen. Tevens kun je je laten inspireren door andere instrumenten in de winkel. Vaak hangen er ook een aantal unieke exemplaren in de winkel die zeker het proberen waard zijn!

Een goede gitaarwinkel verleent ook goede services in onder andere gitaaronderhoud en reparaties. Is er iets met jouw aangekochte gitaar? Dan kun je terecht om je gitaar (opnieuw) af te laten stellen of een onderhoudsbeurt te laten geven. Ook voor advies hoe je om moet gaan met je muziekinstrument en welke accessoires erbij horen zijn terechte vragen aan een medewerker.

Waar moet je op letten wanneer je online een gitaar koopt?

Het is handig en snel om naar een muziekwinkel te gaan die bij je in de buurt zit. Maar wanneer deze niet in de buurt zit, ben je geneigd om eens op internet te zoeken. Hoe vind je dan de juiste gitaar die je niet zelf kunt uitproberen en waarbij je geen persoonlijk advies kunt krijgen? Ook hierbij is het zeer belangrijk dat je weet van welke winkel je iets koopt. Heeft de winkel een website, is er ook een fysieke winkel aanwezig waar je eventueel naartoe zou kunnen als er iets aan de hand is met je gitaar.. Kun je op meerdere manieren contact opnemen?

Daarnaast is het geven van voldoende informatie over de gitaar belangrijk. Wordt het product goed weergegeven op foto’s en eventueel op video? Staan er specificaties bij die omschrijven waaruit de gitaar bestaat? Bijvoorbeeld uit welke houtsoort het bovenblad bestaat, heeft de gitaar een cutaway, is hij semi-akoestisch? Daarbij is het ook fijn om te weten of de gitaar wordt geleverd met een hoes of koffer en wanneer hij wordt verzonden. Het checken van al deze informatie helpt om teleurstellingen te voorkomen.

Waar vind je een goede muziekwinkel?

Bij Muziekhuis Souman vind je een ruim aanbod in gitaren en piano’s. Zowel elektrische, akoestische gitaren, ukeleles en akoestische- en digitale piano’s. Ook bij Muziekhuis Souman is het streven naar het leveren van kwaliteit en goede service belangrijk. Zo vind je er goede beginners gitaren voor een mooie beginners prijs en heb je geen last van opdringerige verkopers. Iedere muziklant heeft zijn eigen verhaal en daarom is het belangrijk om hier een eerlijk en passend advies voor te geven. Een extra service bij Muziekhuis Souman is de gratis onderhoudsbeurt, zes maanden na aankoop van jouw gitaar. Deze nazorg wordt aan de muziklant geboden, zodat als er iets niet naar wens is na aankoop, je de garantie hebt dat dit zorgvuldig wordt behandeld. Tevens is het zeer belangrijk dat je instrument goed wordt onderhouden. Het gaat ten slotte om hout, wat een hoge gevoeligheid heeft voor temperatuur, zuren van je handen, stoten, enzovoort..

Daarnaast is het inruilen van je oude gitaar mogelijk. Met 2000m² winkeloppervlakte waarvan één pianoverdieping en één gitaarafdeling, is het absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Gitaar kopen bij een winkel of online?

Zowel online als in een gitaarwinkel kun je een gitaar aanschaffen. Echter heeft het kopen van een gitaar in een fysieke winkel meer voordelen, zoals persoonlijk advies, de mogelijkheid om de gitaar uit te proberen met goede service, zoals onderhoud en reparatie van je gitaar. Aan de andere kant is het online kopen van een gitaar handig wanneer je ver moet rijden om naar de dichtstbijzijnde gitaarwinkel te komen. Daar komt bij dat het belangrijk is om eerst goed onderzoek te doen voordat je een online aankoop doet om teleurstellingen te voorkomen.


Koop je een gitaar bij Muziekhuis Souman? Naast persoonlijk en eerlijk advies en gratis drinken, krijg je er een gratis onderhoudsbeurt voor je gitaar bij. Een goed onderhouden instrument is belangrijk voor het speelplezier en inspiratie!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot