Terug

 • 2000m2 winkeloppervlakte
 • Service en hoogwaardige kwaliteit
 • Gitaar & Piano specialist

Akoestische piano kopen bij Yamaha piano specialist

Akoestische Piano kopen? Bekijk hier de ruime collectie akoestische piano's die opgesteld staan in de grote pianowinkel van Muziekhuis Souman. Speciaalzaak in piano's, bij uitstek Yamaha piano's en vleugels.

Filters

Akoestische piano kopen bij Yamaha piano specialist

Akoestische piano kopen

Bij Muziekhuis Souman koopt u de mooiste piano of vleugel in iedere prijsklasse met het beste advies en de hoogste service. Binnen ons assortiment vind u alles van een voordelige beginnerspiano tot een exclusieve ‘high-end’ vleugel. Onze collectie akoestische piano's bestaat uitsluitend uit gereviseerde Yamaha piano’s zoals de populaire Yamaha U1 piano en de Yamaha U3 piano. Daarnaast kunt u bij ons slagen voor een silent piano. Een silent piano kan zowel akoestisch als digitaal met hoofdtelefoon bespeeld worden.

 

Akoestische of digitale piano?

Weet u nog niet zeker of u een akoestische piano of een digitale piano wilt kopen? Kom dan langs bij ons in de winkel! Onze experts kunnen u dan, onder het genot van een kopje koffie, alle verschillen uitgebreid vertellen. Ook kunt u dan zelf de verschillen horen en voelen. De belangrijkste verschillen zijn de grootte, klank en de aanslaggevoeligheid. Een digitale piano kan een uitkomst bieden wanneer u weinig ruimte of een lager budget heeft. Akoestische piano’s daarentegen hebben naast een diepere en vollere klank ook een fijnere aanslaggevoeligheid.

 

Wat kost een piano?

In ons assortiment bieden wij piano’s uit verschillende prijssegmenten aan. Zo koop je al een goede kwaliteit digitale piano vanaf ongeveer €500 euro. Voor een meer ‘high-end’ digitale piano moet je denken aan rond de €1000 - €1500 euro.

Een akoestische piano is over het algemeen duurder, maar wel veel meer waarde vasthoudend. Goede kwaliteit tweedehands akoestische piano’s beginnen rond de €4.000 euro. Hiervoor koop je bijvoorbeeld een Yamaha U1Hof Yamaha U3H. De meer ‘high-end’ akoestische modellen, uit bijvoorbeeld de Yamaha UX serie, beginnen rond de €6.000 euro.

Silent piano’s beginnen vanaf €7.500. Ook hier is een onderscheid te maken in instapmodellen, zoals bijvoorbeeld de Yamaha U300 Silent, en ‘high-end’ modellen, zoals bijvoorbeeld de Yamaha YUS3SG Silent

Ons assortiment bestaat uitsluitend uit Yamaha occasion piano’s. Aangezien Yamaha piano’s van hoge kwaliteit zijn blijven ze erg lang goed en doet een gebruikte Yamaha piano niet onder voor een nieuwe Yamaha piano. Dit terwijl de prijs wel aanzienlijk lager is.

 

Waarom een tweedehands piano kopen?

Bij een digitale piano is het heel simpel: hoe nieuwer hoe beter. Bij een akoestische piano is dit echter niet altijd het geval. Tweedehands occasion piano’s blijven vaak niet alleen langer op stemming, soms klinken ze zelfs beter dan een nieuwe piano. 

Een piano is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, hierdoor is het erg gevoelig voor luchtvochtigheid en temperatuur. Na een aantal jaren en onderhoudsbeurten, zal het hout steeds meer zijn ‘uitgewerkt’. Het zal na verloop van tijd dan ook minder last hebben van verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid. Ook kunnen occasions, omdat ze al enige tijd bespeelt zijn, warmer en voller gaan klinken door de natuurlijke werking. 

Uiteraard is ook de lagere prijs een groot voordeel van een tweedehands piano. Wel kan een gebruikte piano in een slechte technische staat verkeren. Hierom controleren onze piano technici en specialisten alle tweedehands piano’s die wij binnenkrijgen, zodat we een optimale technische staat kunnen garanderen. Ook kunnen wij hierdoor 12 jaar garantie op onze gebruikte piano’s geven.

 

Wat is een stille of silent piano?

Met een Silent Piano kunt u tot in de late uurtjes studeren, zonder dat uw buren of uw huisgenoten overlast ervaren. Dit komt doordat een hoofdtelefoon aangesloten kan worden op het Silent Systeem die u vervolgens in en uit kunt schakelen met behulp van het studiepedaal . Dit maakt de Silent Piano tot een steeds populairdere en meer waardevaste optie.

De laatste jaren zien wij de verkoop van silent piano's sterk toenemen. Yamaha is sinds eind jaren ‘90 de onbetwiste marktleider in het bouwen van de beste Silent piano’s. Ook vandaag de dag is Yamaha bij uitstek het meest verkochte pianomerk ter wereld vanwege haar constante hoge kwaliteit.

 

Akoestische Yamaha Piano 

Yamaha is ongetwijfeld het beste akoestische piano merk dat er is. Elke Yamaha is van geweldige kwaliteit en produceert een prachtig geluid. "Als je op zoek bent naar een akoestische piano is het niet de vraag of je een Yamaha piano koopt, maar welke Yamaha piano je koopt!" Dit is dan ook de reden waarom je zo vaak Yamaha piano's bij muziekscholen en theaters ziet.

 

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een akoestische piano

Akoestische piano kopen? Makkelijker gezegd dan gedaan.

Als pianowinkel weten we als geen ander hoe overweldigend het aanbod aan verschillende merken en piano’s kan zijn. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder de '5 belangrijkste tips voor het kopen van een piano' op een rijtje gezet.

 

1. Dit zijn goede pianomerken

Sommige piano merken staan beter bekend dan andere. Dit is natuurlijk niet voor niets. Het ene merk weet betere service en meer kwaliteit af te leveren dan het andere. Het verschil in kwaliteit zit hem vaak in de gebruikte mechanieken en kwaliteit materialen. Het is echter erg lastig dit te kunnen herkennen en beoordelen op kwaliteit. De makkelijkste manier is daarom nog altijd om te kijken naar het merk. Een paar merken die bekend staan om hun goede en betrouwbare kwaliteit zijn:

 • Yamaha 
 • Steingraeber & Söhne
 • Bösendorfer
 • Bechstein

 

2. Piano bouwjaar & serienummer

Bij een piano geldt niet altijd: hoe nieuwer hoe beter. Zo kan een oudere piano mooier klinken, omdat deze al is ingespeeld. Ook bij het bouwjaar is het weer belangrijk van welk merk de piano is. Zo is een Yamaha van 40 jaar oud, meestal nog in een perfecte staat. Terwijl een piano van een ander merk na 10 jaar al onspeelbaar kan zijn.

Bent u van plan om een Yamaha piano te kopen, maar staat het bouwjaar niet vermeld? Maak dan gebruik van onze handige serienummer checker. Deze checkt aan de hand van het serienummer automatisch uit welk jaar de piano afkomstig is.

 

3. Piano onderhoud en stemmen

Het is belangrijk dat een piano goed onderhouden is, als dit niet is gebeurd kan de piano sneller ontstemmen. Vraag daarom altijd aan de verkoper of de piano goed onderhouden en gestemd is.

Mocht je uiteindelijk zelf een piano hebben aangeschaft is het natuurlijk ook belangrijk dat je zelf de piano regelmatig laat onderhouden/stemmen. Bij een hoge kwaliteit piano zoals een Yamaha raden wij aan doorgaans 1x per jaar te stemmen. Bij andere merken is 2x meestal aan te raden. hiermee houd je de piano goed op stemming en voorkom je dat hij in kwaliteit daalt.

 

4. Aantal jaar garantie op een piano

Een ander belangrijk aspect om op te letten is het aantal jaar garantie dat bij een piano zit. Niet alleen vanwege de garantie zelf, maar ook omdat dit een goede indicatie is van de technische staat van de piano. 

Zoals we al eerder hebben aangegeven geven we alle piano’s die bij ons binnenkomen direct een uitvoerige controle en onderhoudsbeurt. Hierdoor kunnen wij ook 12 jaar garantie geven op al onze gebruikte Yamaha piano’s.

 

5. Vraag het aan de piano specialist!

Een expert zal u alles over een specifiek instrument kunnen vertellen. Daarnaast kan deze vaak beter inschatten welke piano het beste bij je wensen past. Daarnaast kun je in een winkel zelf de piano's horen, vergelijken en ervaren.

Als u nog meer vragen over piano’s of vleugels hebt aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar onze piano-expert: [email protected] of te bellen naar 038 3765004.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
  Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »