Terug

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Delay, Reverb en Echo effectpedalen

Om een ruimtelijker effect te creëren kun je gebruik maken van de zogenaamde tijd-gerelateerde effecten: delay, reverb en echo. Deze effectpedalen zorgen elk op net een andere manier voor een echo en/of galm.

Filters

Delay, Reverb en  Echo effectpedalen

Ondanks dat een delay effectpedaal, reverb effectpedaal en echo effectpedaal allemaal zorgen voor een ruimtelijker geluid, door een soort galm of echo toe te voegen, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen deze tijd-gerelateerde pedalen.

 

Verschillen delay, reverb en echo pedalen

Het onderscheid kunnen we het makkelijkst uitleggen door het type galm of echo iets beter te bekijken. Delay kan gezien worden als een vetraagde herhaling van het afgespeelde geluid, Reverb als een achtereenvolgende galm en echo als een galm met tussenperiodes.

Reverb en echo zijn dus beide een soort van galm, maar bij een echo kun je het originele geluid duidelijk steeds zachter terug horen, terwijl je bij een reverb het originele geluid niet duidelijk kan onderscheiden.

verschil tussen reverb en echo effectpedalen

 

Welk type tijd-gerelateerd pedaal heb je nodig?

Welk type pedaal het best bij jou past is volledig afhankelijk van jouw type spel, smaak en wensen. Wel is het zo dat wanneer gitaristen beginnen met pedalen ze vaak als één van de eerste gitaareffecten het reverb effectpedaal aanschaffen.

Om er echter helemaal goed achter te komen welke het meest geschikt is voor jou, raden we je aan om de pedalen in het echt uit te proberen. In onze showroom hebben wij delay, reverb en echo pedalen ruim opgesteld staan, dus kom vooral een keertje naar onze winkel om onder het genot van een kopje koffie uitgebreid de verschillende type pedalen uit te komen proberen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »