Terug

ZOMERAANBIEDINGEN op YAMAHA (silent) piano's tot wel € 3.000,- korting!

Boss DM-101 Delay Machine

Levertijd: 1 of 2 werkdagen

 • Voorraad: 3

Boss komt met deze nieuwe Delay Machine. Aangedreven door 8 BBD's met slimme CPU-besturing. Met 12 unieke modi, stereobediening en een breed scala aan klankkleuren, allemaal met behoud van een 100 procent analoge signaalverwerking.

€ 519,- € 419,-

Aan verlanglijst toevoegen

 • Werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis! Tooltip WhatsApp +31383765004
 • Muziekwinkel 2000m2 vlakbij Zwolle (Virtuele rondleiding)
 • Familie bedrijf sinds 1978
 • Specialist in Taylor en Martin gitaren
Placeholder4,9

Klantwaardering

“Erg goede service met veel kennis van zaken.”

Productomschrijving

Boss DM-101 Delay Machine

Klassieke sound meets moderne power met de DM-101 Delay Machine: dé ultieme analoge delay. Aangedreven door acht BBD's met slimme CPU-besturing, levert dit inspirerende pedaal 12 unieke modi, stereobediening en een breed scala aan klankkleuren, allemaal met behoud van een 100 procent analoge signaalverwerking. En met 127 gebruikersgeheugens, tap tempo, carry-over, MIDI en meer biedt de DM-101 de functies en veelzijdigheid van een geavanceerd digitaal pedaal, maar dan met de levendige, karaktervolle sound die alleen mogelijk is met authentieke analoge BBD-circuits.

 

 

Standaard Features

 • Het ultieme analoge delay-pedaal gerealiseerd met geavanceerde BOSS-technologie
 • Volledig analoge BBD-audiocircuits gevormd door nauwkeurige digitale CPU-besturing
 • Warme, gesatureerde en zeer muzikale toon
 • Twaalf modi leveren een breed scala aan mono- en stereo-delaytexturen, gemaakt met maximaal acht interne BBD's
 • Stereo-uitgang met flexibele signaalrouteringsopties
 • Instelbare modulatiesnelheid en -diepte met speciale knoppen
 • Variation-knop voor het regelen van meerdere parameters die uniek zijn voor elke modus
 • Instelbare carry-over voor het behoud van delay-tails wanneer het effect in bypass wordt geplaatst
 • MIDI I/O via mini TRS-aansluitingen
 • Tap tempo-functie en tap division-schakelaar voor het creëren van ritmische delays
 • Vier ingebouwde geheugens plus de huidige paneelinstellingen
 • 127 gebruikersgeheugens toegankelijk via MIDI program change
 • Uitgebreide bediening via externe voetschakelaars, een expressiepedaal, of MIDI

 

Analoge Delay voor de 21ste eeuw

Analoge delays gebaseerd op BBD (bucket-brigade device) microchips kwamen op in de jaren '70, als een compact en kosteneffectief alternatief voor de standaard tape delays uit die tijd. Hun warme, gesatureerde en zeer muzikale sound zorgde voor een kenmerkende delay-stijl, die nog steeds een favoriet is bij veel muzikanten en geluidstechnici. Met zijn moderne CPU-besturing geeft de DM-101 dit klassieke effect meer mogelijkheden voor hedendaagse muziekmakers.

 

Next-Level Performance met BOSS-innovatie

De DM-101 brengt de analoge delay waar hij nog nooit is geweest, en biedt toegang tot cleanere sounds en langere delay-tijden naast traditionele tonen. Om deze veelzijdigheid te bereiken, gebruikten we acht 2048-traps BBD's in plaats van de meer gebruikelijke 4096-traps BBD. Door het gedrag van deze kleinere BBD's fijn af te stellen met een gerichte CPU-regeling, kunnen we een veel groter geluidsbereik realiseren met behoud van alle gewenste analoge eigenschappen waar spelers zo van houden bij hun favoriete BBD-stomps.

 

Sounds van Vintage tot Modern

De DM-101 schakelt moeiteloos tussen gruizige vintage echo's en moderne analoge delay-tonen met uitgebreide helderheid in de hoge frequenties. Meerdere interne circuitelementen worden geschakeld om elk van de 12 modi te definiëren, inclusief het aantal actieve BBD's en hun aansluitvolgorde, instellingen van de low-pass filter en kloksnelheden. Door aan de Variation-knop te draaien kun je de parameters doorlopen die uniek zijn voor de verschillende modi. En je kunt delays altijd in verzadigde zelfoscillatie brengen door de Intensity-knop open te draaien.

 

Stereo Delays met Authentieke Analoge Warmte

Een groot voordeel van de CPU-besturing van de DM-101 is de mogelijkheid om geavanceerde stereogeluiden te realiseren die niet beschikbaar zijn met andere BBD analoge delays. De Pan-modus stuurt bijvoorbeeld elke BBD en zijn feedbackloop naar alternatieve punten in het stereoveld, terwijl Dual Mod de modulatiefase voor elke uitgang verschuift om een breed, ruim delay-effect te genereren. Zes van de 12 modi ondersteunen stereobediening en bieden alles: van korte reverb-achtige sounds en expansieve gemoduleerde delays tot patroon-delays voor intense ritmische effecten.

 

Volledig Creatief Beheer

De DM-101 biedt alle creatieve voordelen van een geavanceerd modern delay-pedaal. Tap tempo en noot-onderverdelingen zijn beschikbaar in de meeste modi, en er is carry-over om herhalingen te behouden als het effect in bypass wordt gezet. Gebruikers kunnen favoriete set-ups opslaan en oproepen met vier ingebouwde geheugens en maximaal twee voetschakelaars, of een expressiepedaal aansluiten voor uitgebreide real-time bediening. MIDI I/O gaat nog een stap verder en biedt op afstand toegang tot 127 gebruikersgeheugens, MIDI-synchronisatie en meer. De stereo audio-uitgangen zijn standaard ingesteld voor gemengde werking, maar ze kunnen eenvoudig worden geconfigureerd voor wet/dry opstellingen en parallelle wet-only set-ups.

 

DM-101 Delay Modi

Classic—Traditionele warme analoge delay-sound uitgebreid tot 1200 ms delay-tijd. Pas het modulatiegedrag aan door driehoek, sinus en complexere golfvormen te doorlopen met de Variation-knop.

Vintage—Retro analoge delay-sound geïnspireerd door het iconische BOSS DM-2 Delay pedaal geïntroduceerd in 1981. Pas het modulatiegedrag aan door driehoek, sinus en complexere golfvormen te doorlopen met de Variation-knop.

Modern—Uniek, helder analoog delay-geluid met een kenmerkende high-end toon en tot 840 ms delay-tijd. Pas het modulatiegedrag aan door driehoek, sinus en complexere golfvormen te doorlopen met de Variation-knop.

Multi-Head—Emuleert een meerkoppige tape delay en geeft tegelijkertijd een uniek analoog BBD-geluidskarakter. Gebruik de variatieknop om 10 verschillende kop-combinaties te doorlopen.

Non-Linear—Een uniek effect dat opeenvolgende korte delays (35-190 ms) produceert die geleidelijk in volume toenemen. Met de Variation-knop kun je de delay-tijden na de eerste delay regelen.

Ambience—Simuleert een kleine ruimte. Verander de grootte en vroege reflecties met de Variation-knop.

Reflect—Een stereo delay-sound die een reverb-achtig effect produceert. Pas de pre-delay aan met de Variation-knop.

Doubling+Delay—Een stereo-effect dat een verdubbelde sound combineert met een langere delay. Gebruik de Variation-knop om de twee sounds te balanceren over de stereo-uitgang.

Wide—Een stereo-delay met links/rechts offset delay-tijden voor een ruim geluid. Gebruik de Variation-knop om de hoeveelheid delay-offset in te stellen.

Dual Mod—Een stereo-delay met verschillende modulatiefase-instellingen op de linker- en rechter outputs. Gebruik de Variation-knop om de phase-hoeveelheid aan te passen (bij de maximale instelling is de fase volledig omgekeerd).

Pan—Een tapped stereo-delay met verschillende delay-tijden verdeeld over het geluidsveld. Gebruik de Variation-knop om de delay-tijd te verfijnen.

Pattern—Stereo-delay met verschillende ritmische patronen. Gebruik de Variation-knop om te kiezen uit de 10 beschikbare patroontypen.

Verzending

Verzending

Bij Muziekhuis Souman betaalt u GEEN verzendkosten wanneer u een aankoop doet boven € 50,00 euro (Nederland en België). Bestellingen onder € 50,00 euro betaalt u € 4,50 euro verzendkosten voor een brievenbuspakket en €7,95 voor een normaal pakket.

Meer informatie

Wij proberen de voorraad in de winkel en online gelijk te houden, maar dit lukt niet altijd. Wilt u zeker weten dat uw product nog beschikbaar is? Neem dan contact met ons op via de mail ([email protected]) of telefoon (038-3765004).

Recent bekeken

  • Boss Boss DM-101 Delay Machine

  Boss DM-101 Delay Machine

  -19% Korting

  € 519,- € 419,-

  Boss komt met deze nieuwe Delay Machine. Aangedreven door 8 BBD's met slimme CPU...

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Boss DM-101 Delay Machine

  Boss DM-101 Delay Machine

  € 519,- € 419,-

  Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot