Terug

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

NIEUW: Taylor Grand Pacific gitaar

  • 24 / 01 / 2019 0
NIEUW: Taylor Grand Pacific gitaar

Taylor Guitars komt met een nieuw model op de markt: Grand Pacific!

23-1-2019 | Vandaag heeft Taylor Guitars uit El Cajon, Californië hun nieuwste ontwerp aangekondigd: de Grand Pacific. Deze ontwikkeling van gitaarbouwmeester Andy Powers en de rest van het Taylor-team combineert het V-Class Bracing ontwerp (welke werd geïntroduceerd op de Namm in 2018) met een diepere, ronde schouder body. Volgens Taylor zal het nieuwe ontwerp "veel spelers verrassen, inclusief degenen die niet typisch zijn aangetrokken tot het Taylor-geluid."

De vorm en diepte van dit nieuwe ontwerp doet denken aan iets als een Gibson J-45 of andere "geavanceerde jumbo" dreadnought-modellen uit de jaren 40 en 50. Taylor weet in deze klassieker een eigen sound in te brengen en er een modernere toonbalans van te maken. Deze Dreadnoughts hebben een stevige en diepe bas met veel volume en power, wat een meer muzikale en bruikbare klank geeft.

Taylor Builder's Edition 517 WHB

Bij de lancering bevat deze nieuwe lijn gitaren drie hoofdmodellen die allemaal beschikbaar zijn met of zonder elektronica. Prijzen zullen variëren van € 1.799,- tot € 3.399,- Het laatste cijfer in de modelnaam wordt aangewezen door een 7.

De Taylor Builder's Edition 517 heeft een massief mahonie zij- en achterkant met een getorrificeerde massief houten Sitka sparren bovenblad. De Taylor Builder's Edition 717 is voorzien van een massief palissander zij- en achterkant en een getorrificeerde massief houten Sitka sparren bovenblad, en de Taylor 317 heeft een massief sapele zij- en achterkant met een massief Sitka-sparrenhouten bovenblad. 

Taylor Builder's Edition 717

Vergeleken met de body-stijl van Taylor Grand Auditorium, het populairste ontwerp van Taylor in modellen zoals de 114ce, 214ce en 814ce, leveren de Grand Pacific-modellen een bredere toon. 

Taylor 317

De nieuwe Grand Pacific is een akoestische gitaar die zeer goed gebruikt kan worden voor bluegrass muziek en folkmuzikanten. Als je een flat-picker bent die op zoek is naar de moderne speelbaarheid en betrouwbaarheid van een Taylor, dan is deze gitaar een ideale oplossing.

Een ander ontwerpelement is de halsprofiel, welke we nog niet hebben kunnen voelen bij Muziekhuis Souman maar dit zal een rondere hals zijn dan de standaard Taylor gitaren. Eveneens is het fretboard afgerond en heeft de brug een nieuwe "curve wing" vorm. Daarnaast heeft de Taylor Grand Pacific afgeschuinde bodyranden wat zeer prettig aanvoelt.

De Builder Edition-gitaren zijn verkrijgbaar in Naturel als Wild Honey Burst en worden geleverd met een sierlijke, bewerkte lederen Taylor koffer.

Wij verwachten de eerste Taylor Grand Pacific gitaren in begin maart dit jaar en zijn als Taylor Showroom Dealer de eerste in Nederland waar deze modellen worden verwacht. Houd de website in uw favorieten en voor meer informatie kunt u e-mail sturen naar [email protected]

De nieuwe Taylor Grand Pacific gitaren in één overzicht

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »