Terug

Voorjaarsaanbiedingen op YAMAHA (silent) piano's tot wel € 2.000,- korting!

  • 2000m2 winkeloppervlakte
  • Service en hoogwaardige kwaliteit
  • Gitaar & Piano specialist

Gitaar starters opgelet!

  • 07 / 02 / 2018 0
Gitaar starters opgelet!

Waar moet je op letten bij het kopen van een beginners gitaar? Tips en advies noodzakelijk!

Deskundig advies en tips van gitaarwinkels 

Je hebt al een tijd lang het idee om gitaar te willen spelen. Je kijkt op internet en ziet door de bomen het bos niet meer. Gitaren van € 39,95? Da's mooi goedkoop!... Nou laten we het maar gelijk hardop zeggen; dat is géén goede koop! Om serieus gitaar te willen spelen en leren heb je een instrument nodig, geen speelgoed. Het beste advies wat we je kunnen geven is om naar de gitaarwinkel te gaan bij jou in de buurt of die ene winkel waar je zo veel positieve verhalen van hoort. Daar lopen mensen rond die verstand hebben van wat ze verkopen. Een goede gitaarwinkel zal dan ook eerlijk advies geven en later zul jij daar alleen maar van profiteren. 

Door het grote aanbod gitaren, wordt het je ook niet gemakkelijk gemaakt. Je mag ervan uitgaan dat gerenommeerde winkels je geen ''rotzooi'' zullen aansmeren. Voor de zekerheid kijk je toch nog even op forums en lees je gauw wat anderen van die ene gitaar of het gitaarmerk vinden. Het beste is om je te laten adviseren door erkende bedrijven en gitaarspeciaalzaken. 

Speelplezier garantie

Wanneer je een gitaar gaat kopen, wil je goed weten wat je koopt. Je vraagt je gitaardocent wat het beste is. Je neemt aan dat je docent het wel weet en gaat met deze informatie naar de winkel. De winkel hoort je verhaal aan en kan twee dingen doen; ze verkopen je de gitaar die op het briefje staat of ze laten diverse gitaren horen en zien, en laten jou zelf kiezen! Dit laatste is zoals wij bij Muziekhuis Souman werken. We laten diverse verschillende gitaren horen zodat je het verschil weet tussen een akoestische en akoestische gitaar... Dan denk je, dat is toch hetzelfde? Nee er is verschil tussen deze beide gitaren. Laten we het maar even op een rijtje zetten;

Akoestische gitaar kan zijn

Bovenstaande zijn benamingen voor twee verschillende type akoestische gitaren. Met de één speel je liedjes (Country/Western, staalsnarig), met de ander leer je vaak noten spelen (Spaans/klassiek, nylonsnarig). 

Welke gitaar is de beste beginnersgitaar?

Er zijn diverse meningen over welke beginnersgitaar het beste voor jou is. Per persoon is het uiteraard anders en kijken we naar leeftijd en je interesses. Een kind van 7 á 8 jaar tot 10 á 11 jaar beginnen vaak op een nylonsnarige gitaar. Dit omdat de gitaarsnaren iets prettiger aanvoelen voor een jong persoon die moet beginnen. Vanaf een jaar of 11 á 12 is de keuze wat breder en kun je ook voor een staalsnarige gitaar kiezen.

Veel jongeren worden geïnspireerd door programma's als The Voice of Holland en door filmpjes op Youtube. Daar zie je veel andere mensen spelen en denk je, dat wil ik ook maar het klinkt zo anders. Misschien heb je dan de verkeerde keuze gemaakt betreft de gitaar. Of wist je niet beter en ging je af op het advies van je docent. Kom dan alsnog naar ons toe en we zullen je alle mogelijkheden laten horen zodat je met plezier gitaar leert spelen. Garantie voor speelplezier, koop je bij Muziekhuis Souman!

Vragen? Wij geven graag advies!

We hopen dat je iets aan deze korte informatie hebt en zit je met vragen waar je niet uitkomt, laat het ons weten. Bel of stuur een mailtje naar [email protected] want we helpen je graag!

Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Muziekhuis Souman / Ard

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
    Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »