Terug

Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition

 • Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition
 • Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition
 • Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition
 • Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition

 • Niet op voorraad

De Boss TB-2W Tone Bender is een Limited Edition pedaal. Betreft een gelimiteerde productieoplage van ongeveer 3.000 units (vanwege de beperkte beschikbaarheid van componenten).

€ 479,-

Aan verlanglijst toevoegen

 • Werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis! Tooltip WhatsApp +31383765004
 • Muziekwinkel 2000m2 vlakbij Zwolle (Virtuele rondleiding)
 • Familie bedrijf sinds 1978
 • Specialist in Taylor en Martin gitaren
Placeholder4,9

Klantwaardering

“Erg goede service met veel kennis van zaken.”

Productomschrijving

Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition

Uitverkocht!!!

BOSS en Sola Sound bundelen hun krachten en wekken de iconische Tone Bender MK II Fuzz terug tot leven

BOSS en Sola Sound hebben samengewerkt en introduceren de TB-2W Tone Bender: een authentieke klankreconstructie van de iconische Tone Bender MK II fuzz-pedaal, die gebruikt wordt door enkele van de grootste gitaristen aller tijden. De gedurfde, rijke sound en vlotte sustain van de Tone Bender zijn voor altijd ingebed in de annalen van de geschiedenis van de rock- en popmuziek. Ze zijn te horen op tonnen klassieke tracks uit de jaren zestig tot en met vandaag. Met behulp van een "masterpiece" Tone Bender MK II (serienummer 500) uit het archief van Sola Sound als referentie, hebben BOSS-ingenieurs de magische klank en de expressieve dynamische respons van de pedaal volledig gerealiseerd, via gedetailleerd Waza-vakmanschap. De TB-2W is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage en elke pedaal is voorzien van zeldzame germanium-transistoren die zorgvuldig zijn getest voor een optimale klank, een drie-weg spanningskeuzeschakelaar, een selecteerbare true/buffered bypass-bediening en een verfijnd circuitontwerp voor ultraconsistente prestaties van pedaal tot pedaal.

Standard Features

 • Authentieke klankreconstructie van de legendarische Tone Bender MK II fuzz uit de jaren zestig van de vorige eeuw
 • Exclusieve germanium-transistoren, zorgvuldig getest op superieure prestaties
 • Chicken-head knoppen, hammertone afwerking, en een lettertype dat doet denken aan de originele Tone Bender MK II
 • Drie-weg spanningskeuzeschakelaar voor het vormgeven van de overkoepelende klank en respons
 • Instelbare true-bypass of gebufferde-bypass werking
 • Gelimiteerde productieoplage van ongeveer 3.000 units (vanwege de beperkte beschikbaarheid van componenten)

 

Het TB-2W Tone Bender-verhaal

Onder de iconische fuzz-pedalen in de muziekgeschiedenis is de Tone Bender ongetwijfeld een van de meest bekende en unieke. De sound van deze pedaal wordt op handen gedragen door tal van 's werelds grootste gitaristen. Zijn klank zit verweven in enkele van de meest invloedrijke songs die de afgelopen vijf jaar gecreëerd werden. Onder het Sola Sound-merk produceerde Macari's Musical Instruments in Londen vanaf het midden van de jaren '60 talrijke variaties. En velen beschouwen de "MK II"-versie als dé ultieme Tone Bender. Toen BOSS en Sola Sound in 2017 voor het eerst een samenwerking bespraken voor een Tone Bender MK II pedaal, realiseerden we ons dat er veel technische uitdagingen zouden zijn om dat doel te bereiken. De belangrijkste uitdaging was het vinden van de zeldzame en vitale germanium-transistoren voor het hart van het circuit. Andere problemen waren keuzes rond de stroomvoorziening en de weerstand tegen omgevingsveranderingen, wat de sleutel zou zijn tot het realiseren van zowel het authentieke Tone Bender-geluid als de strenge prestatienormen van BOSS. We zijn erin geslaagd om de ene uitdaging na de andere te overwinnen. En dat zonder compromissen te moeten sluiten, dankzij onze vastberadenheid en de zorgvuldige aandacht voor de kleinste details. Hoewel BOSS en Sola Sound een totaal verschillende geschiedenis hebben, streven beide bedrijven steeds naar de allerbeste klank. De TB-2W verenigt onze gedeelde passies, en brengt je het beroemde rockgeluid van Sola Sound in combinatie met het toegewijde vakmanschap en de legendarische innovatiegeest van BOSS.

TB-2W
 

De ziel van de Tone Bender vatten

Voor de ontwikkeling van de TB-2W leende Sola Sound zijn gewaardeerde serienummer 500 Tone Bender MK II uit aan BOSS. Die levert volgens hen dé ideale Tone Bender-ervaring. Gedurende een aantal maanden hebben de ingenieurs van BOSS het complete circuit van de pedaal op élk niveau zorgvuldig geëvalueerd. Een belangrijk aandachtspunt was het analyseren van de unieke eigenschappen van de germanium-transistoren. Die vormen de sleutel tot de soepele, muzikale klank van de pedaal, en zijn extreme gevoeligheid voor de speeldynamiek en het gitaarvolume. Germanium-transistoren zijn vandaag erg moeilijk te vinden, en BOSS heeft over de hele wereld gezocht naar een kwalitatief aanbod. Maar dat was nog maar het begin. Want elke transistor moest vervolgens uitgebreid worden getest op de juiste elektrische prestaties en geluidskwaliteit. Uiteindelijk hebben we een voldoende grote voorraad kunnen opbouwen, voor de beperkte productie van een aantal pedalen die de volledige Tone Bender-mojo in al zijn glorie leveren.

TB-2W
 

Regelbare spanning voor een assortiment klankleuren

De originele Tone Bender is ontworpen om te werken op een 9-volt zink-koolstofbatterij (de standaard in die tijd), en zijn circuit is vrij gevoelig voor spanningsveranderingen, met verschuivingen inzake gain, de respons en het geluidskarakter naarmate de batterij geleidelijk aan verslijt. In de traditie van Waza Craft, om klassieke analoge designs uit te breiden met moderne innovaties, beschikt de TB-2W over een instelbaar voltagecircuit waarmee je deze veranderingen - en meer - in een handomdraai kunt nabootsen. Via de drieweg-batterijkiezer kun je de reactie van de pedaal direct veranderen, ongeacht of je nu een moderne alkalinebatterij of een externe voeding gebruikt. De 9V-instelling levert het geluid van een gloednieuwe batterij, en de benchmark Tone Bender respons. De 7V-instelling heeft het effect van een licht uitgeputte batterij, wat een uniek gain-karakter geeft, en een feel die sommige Tone Bender-fans verkiezen. De 12V-instelling doet het tegenovergestelde, en biedt een uitgebreid dynamisch bereik dat onmogelijk is met de originele pedaal.

TB-2W
 

Selecteerbare output-modi

Een andere handige toevoeging zijn de twee output-modi van de TB-2W, die eenvoudig te selecteren zijn met een schakelaar aan de bovenzijde van de pedaal. De Thru-modus is het beste voor een vintage pedaalervaring, met een echte bypass-bediening als de pedaal uit staat en een originele Tone Bender-uitgangsimpedantie als de pedaal aan staat. De Buffer-modus schakelt hetzelfde hoogwaardige uitgangsbuffercircuit in zoals bij alle Waza Craft-pedalen, waardoor het signaal voor de downstreamverbindingen wordt geoptimaliseerd, ongeacht of de TB-2W aan of uit staat. In eender welk geval zul je meestal de beste prestaties bekomen wanneer de TB-2W de eerste pedaal in de signaalketen is, zonder dat er een gebufferd signaal tussen zit. Hierdoor kan de pedaal volledig in interactie treden met de pick-ups van je gitaar, voor de magische interactieve respons waar fuzz-spelers van houden.

TB-2W

 

Let op: De TB-2W wordt standaard geleverd met batterijen en zonder adapter! Deze kun je er uiteraard wel bij bestellen. De bijbehorende adapter is de Boss PSA-230S.

Verzending

Verzending

Bij Muziekhuis Souman betaalt u GEEN verzendkosten wanneer u een aankoop doet boven € 50,00 euro (Nederland en België). Bestellingen onder € 50,00 euro betaalt u € 4,50 euro verzendkosten voor een brievenbuspakket en €7,95 voor een normaal pakket.

Meer informatie

Wij proberen de voorraad in de winkel en online gelijk te houden, maar dit lukt niet altijd. Wilt u zeker weten dat uw product nog beschikbaar is? Neem dan contact met ons op via de mail ([email protected]) of telefoon (038-3765004).

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition

  Boss TB-2W Tone Bender Limited Edition

  € 479,-

  Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 1012 Reviews @ Trustpilot
  Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »