Slick Guitars Slick SL52BA Black Ash Les Paul elektrische gitaar
Slick SL52BA Black Ash Les Paul elektrische gitaar 239,-

Slick SL52BA Black Ash Les Paul elektrische gitaar

€239,- €239,00
Nu 1 artikelen nog op voorraad
Informatie

De Slick Les Paul series (SL52), zijn niet van de bekende merken (Gibson & Epiphone) te onderscheiden als het gaat om kwaliteit, al dan niet beter. Een fantastische sound en licht lekker in de hand. De body is van Swamp Ash en de hals van Canadees massief Esdoorn hout met als toets Indisch palissander. De basis voor een goede kwaliteit gitaar is uitstekend, in een gunstige prijsklasse.

De klassieke Les Paul formule maar dan in Slick stijl!

Wat is de formule voor een ongelooflijke LP geluid. Of hoe over het gebruik van het beste hout ... de beste hardware ... De beste tuners .... De beste pick-ups ... en maak het af met de dunste afwerking, met de hand gemasseerd om u de warme, zijdeachtige, oud- geven de school gevoel van een gitaar die is al op tournee voor een tijdje.  

Ja, dat is hoe we het doen.

Onderschat deze gitaar niet omdat ze zo belachelijk betaalbaar zijn. Earl Slick is de ontwerper van Slick Guitars en heeft in New York zijn studio waar het allemaal is bedacht. Elke body is van massief Swamp Ash welke wordt gecombineerd met een massief Canadees Hard Rock Maple hals. De toets is van Indisch palissander, hét recept voor een unieke toon en karakter.

De hardware in deze gitaren zijn adembenemend goed gedaan. Het begint allemaal met de zogeheten wraparound brug, deze is gefreesd uit een massief stuk van messing. Niet hoogglans gemaakt of met andere materialen vervaardig, puur messing. De switch knop is een bewerkt stuk koperen staaf, erg gaaf gedaan. Verder is het erg eenvoudig gehouden met slechts één volume knop. Om te weten is dat er rekening is gehouden met gitaristen die alsnog een toonregeling willen toevoegen. Een extra langgerekte holte is daarom toegepast om dit te kunnen monteren. Wij van Muziekhuis Souman kunnen u daarin uiteraard adviseren.

De mechanieken zijn eveneens eigen ontwerp, met een bronzen kroonwiel en bronzen rondsel en massief koperen knob. Het resultaat is een mechaniek met nagenoeg geen speling. En nog belangrijker, het is heel nauwkeurig te stemmen én blijft op stemming. 

Elke Slick Guitar wordt standaard geleverd met New York maakte D'Addario EXL110 strings. De hals heeft tweeëntwintig nikkel-zilver 6105 profiel medium jumbo frets, geëgaliseerd, gekroond en gepolijst. 

De Slick SL52 onderscheidt zich pas echt met de pick up, ofwel de elementen. Slick Guitars maakt gebruik van een paar, met de hand, verouderde ''Slick Old School'' alnico V-pickups. Een klassieke stijl waar eveneens pattent is op aangevraagd. Ze zien er oud uit, voelen oud en klinken als oude pickups! Super gaaf!

De afwerking van Slick Guitars is ook erg goed gedaan. In plaats van een dikke laklaag bij vele gitaren, gebruikt Slick een dunne autoverf welke wordt terug gezandstraalt tot het hout. Hierdoor zie je niet alleen een mooie houtstructuur, het klinkt ook veel beter. De body kan kan ademen doordat het open poriën heeft. De gitaar zingt daarom beter en kan meer gaan resoneren ten op zichte van andere elektrische gitaren.

Reviews
Schrijf de 1e review!
Beoordeel dit product op Souman.nl en help ons onze webwinkel nog completer te maken. Alle deelnemers maken kans op een waardenbon t.w.v. €50,-. Inloggen is niet nodig.
Combideals
Wij gebruiken cookies. Akkoord? Ja Nee Privacy Policy »