Terug

 • 2000m2 winkeloppervlakte
 • Service en hoogwaardige kwaliteit
 • Gitaar & Piano specialist

Burny Guitars verkrijgbaar bij Souman.nl

 • 21 / 02 / 2018 0
Burny Guitars verkrijgbaar bij Souman.nl

Burny Guitars verkrijgbaar bij Muziekhuis Souman...

We hebben er een fantastisch gitaarmerk bij!

In de jaren '70 en '80 stonden ze bekend als Japanse kwaliteit gitaren en een bedreiging voor o.a. Gibson. We hebben het natuurlijk over Burny Guitars.

Onder de liefhebbers wel bekend en wij van Muziekhuis Souman willen dit merk graag bekendmaken aan heel gitaarspelend Nederland. Want wat zijn ze gaaf zeg! We kiezen niet zomaar gitaarmerken uit om in de winkel te hangen en te verkopen. Wij selecteren op kwaliteit, prijs en geluid zoals je hieronder kunt lezen;

 • Kwaliteit van de neck (hals) is essentieel. Als deze van goede kwaliteit is en recht is, kan deze perfect worden afgesteld en uitstekend bespeelbaar worden gemaakt. Bij Burny Guitars is dit erg goed!
 • Kwaliteit van het hout (body) is erg goed. Dit voel je en hoor je (weliswaar met enige kennis).
 • Kwaliteit van de mechanieken is erg goed. Ze draaien geleidelijk en weinig verlies of ''lucht'' zoals goedkope ''rommelmarkt'' gitaren dat hebben. 
 • Kwaliteit pickups (elementen) is super! Deze komen uit Japan waar Burny Guitars ook van oorsprong vandaan komt, opgericht door Fernandes in 1969. 

Bovenstaande redenen zijn onze eigen waarnemingen door eigen vakmensen. Reden genoeg om eens te komen testen bij Muziekhuis Souman en laat je verrassen.  

Bekijk het aanbod Burny gitaren

WIKI:

Burny is een submerk van Fernandes Guitars . Oorspronkelijk gebruikt op hun reeks Gibson replica gitaren geproduceerd door Fernandes Guitars , werd het ook gebruikt als een naam op sommige van hun 70's strat-exemplaren (Burny Olds en Burny Custom) en later gebruikt als merklijn voor originele ontwerpen.

Geschiedenis

Het bedrijf Fernandes werd in 1969 in Japan opgericht. Het Burny-merk werd gebruikt voor de Gibson- replica-gitaren, terwijl het merk Fernandes werd gebruikt voor de Fender- replica-gitaren. Fernandes maakte aanvankelijk akoestische gitaren en begon rond 1971 of 1972 elektrische gitaren te maken. De Burny Les Paul-modellen verschenen voor het eerst in het midden van de jaren 1970. Steve Jones van de Sex Pistols heeft Burny gitaren gebruikt, net als Hideto Matsumoto uit X Japan , Mike Clark van Suicidal Tendencies , Robert Fripp van King Crimson , Steve Hackett van Genesis ,Billie Joe van Green Day en Duff McKagan in zijn zijproject Loaded . Andy Latimer van Camel gebruikt ook een flame top Burny Super Grade als zijn belangrijkste gitaar in Les Paul-stijl. Chris Rockson van The Pyratz maakt ook gebruik van Burny Les Pauls, waaronder een zeldzame Purple tiger finished Studio, met een zeldzame punthals.

Kenmerken

De originele verkoopprijs in Japanse Yen is vaak opgenomen in het modelnummer, bijvoorbeeld FLG-90 = 90000 Japanse yen. De duurdere Burny elektrische gitaren hadden VH-1 Gibson PAF- stijl pickups vanaf 1985 geïnstalleerd. De vroege VH-1-pickups, die in 1983 van start gingen (geïnstalleerd in Burnys van 1985 tot 1987) zijn ongeveer 7,5 kΩ DC-weerstand, zijn met de hand gewikkeld en hebben alnicomagneten. De VH-1 pickups vanaf 1987 zijn ongeveer 8,2 kΩ DC-weerstand, hebben keramische magneten en zijn niet in was ingegoten.

De duurdere Burny gitaren hebben fretrandbinding en de meeste modellen zijn afgewerkt met een dunne polyurethaanafwerking met slechts enkele high-end modellen met nitrocelluloselakafwerkingen. De FLG-240, FLG-150, FLG-90 Les Paul-modellen en het Semi-akoestische model FSA-80 zijn gemaakt door Terada van 1980 tot 1981. De RLG-150, RLG-120 en RLG-90-modellen zijn gemaakt door Matsumoku van 1982 tot 1986. Sommige Burny-gitaren uit de jaren '70 en '80 hadden een nek-en-gat verbinding, vergelijkbaar met wat op sommige Greco-gitaren werd gebruikt . Sommige Burny-gitaren uit de jaren 80 hadden een Matsumoku-boltone die ook op veel door Matsumoku gemaakte Aria-gitaren werd gebruikt.

De vroege Burny Les Paul-modellen hadden een "Les Paul-model" -logo op de kop, maar dat werd veranderd in een "Super Grade model" -logo in 1981. De FLG-XX Burny-modellen werden gemaakt vanaf het midden van de jaren 70 tot de vroege jaren 80 en de RLG-XX Burny-modellen werden vanaf het begin van de jaren tachtig gemaakt. Burny heeft bekende modellen gemaakt, zoals de Randy Rhoads LC-70RR met VH-1 pickups en fretrandbinding. Fernandes heeft ook akoestische gitaren gemaakt met de merknamen Fernandes en Burny. Fernandes heeft momenteel gitaren gemaakt in Japan, Korea en China. Fernandes heeft geen eigen gitaarbouwfabrieken en vertrouwt op OEM- gitaarfabrikanten om zijn gitaren te maken.

Fernandes heeft veel verschillende fabrieken gebruikt om Burny-gitaren te produceren, waaronder Terada in het midden tot eind van de jaren 1970 (FLG-modellen), Tōkai in de late jaren 1970 (FLG-modellen), Terada in de vroege jaren 1980 (FLG-modellen), Kasuga en Matsumoku van de vroege De jaren 1980 tot Matsumoko's ondergang in 1986 (RLG-modellen), Dyna Gakki van 1986 tot de vroege jaren 1990 (RLG-modellen), FujiGen van het begin tot halverwege de jaren 1990 (RLG-modellen en het LG75GR "Guns N 'Roses" -model uit de jaren 90), [ 1] en momenteel Tokai. FujiGen maakte eind jaren tachtig en begin jaren negentig niet veel set neck gitaren. Atlansia heeft lichaams- en halsonderdelen geleverd aan Fernandes. Matsumoku, Santai en Dyna Gakki hebben ook bijgedragen aan de trainingsprogramma's van Fernandes. Fernandes / Burny Japanese Acoustics tot 1982 werden gemaakt door Hayashi Gakki en vanaf 1982 door Headway. Chinese Burnys worden momenteel gemaakt door Yako (Taiwan).

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Muziekhuis Souman 4,9 / 5 - 804 Reviews @ Trustpilot
  Wij gebruiken cookies. Akkoord? JaNeePrivacy Policy »